Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα – Έρευνες για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή

η-περιουσία-του-γιώργου-τράγκα-έρευν-1334648

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη βρίσκεται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η οποία ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπαρδάκης επιχειρεί να λύσει τον γρίφο της περιουσίας του δημοσιογράφου, συγκρίνοντας στοιχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό και αναζητώντας τον τρόπο με τον οποίο αυτή αποκτήθηκε.

Καθημερινά ο οικονομικός εισαγγελέας, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσιμπούκη και το protothema.gr, διαβιβάζει έγγραφα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες χωρών όπου δραστηριοποιούνταν ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και στις διοικήσεις αλλοδαπών τραπεζών στις οποίες διατηρούσε λογαριασμούς και τραπεζικές θυρίδες είτε ατομικά είτε από κοινού με τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά.

Παράλληλα, συγκεντρώνει στοιχεία από ελληνικές κρατικές υπηρεσίες ώστε να δεθούν οι κατηγορίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται γνώστες της υπόθεσης, οι κατηγορίες που αναμένεται να αποδοθούν σχετίζονται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος, ενώ δεν αποκλείεται (είναι αρκετά δύσκολο), αν προκύψουν στοιχεία, να αποδοθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση των δανείων

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ του protothema.gr αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δάνειο που είχε λάβει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνική τράπεζα το 2008. Αυτό έχει απορροφηθεί από άλλη τράπεζα και στη συνέχεια αναθεωρήσεις της δανειακής σύμβασης θεωρήθηκε ως αποπληρωθέν μόνο με την καταβολή του ενός τρίτου του αρχικού ποσού.

Οι αρχές ερευνούν εάν έχει διαπραχθεί από διευθυντικά στελέχη το αδίκημα της απιστίας κατά τραπεζών. Έτσι, λοιπόν, διεθυντικά στελέχη και όχι μόνο της τότε λειτουργούσας τράπεζας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο προκειμένου να αναζητηθούν αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, σε τι βαθμό και αν αυτά έχουν παραγραφεί. Να σημειωθεί ότι τα πλημμελήματα παραγράφονται μετά την παρέλευση 5 χρόνων και τα κακουργήματα μετά την παρέλευση 20ετίας.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook