Η Περιφέρεια Κρήτης τίμησε τους Ήρωες του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου | Photos

η-περιφέρεια-κρήτης-τίμησε-τους-ήρωες-950110

Στα διαχρονικά μηνύματα της Ενότητας, της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης για την Ελευθερία αναφέρθηκε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας την Παρασκευή στο Αρκάδι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Ήρωες του ολοκαυτώματος στην Ιστορική Μονή.

Η θυσία των αγωνιστών, η ιστορική επέτειος των 153 χρόνων τιμήθηκε από τον Κλήρο, τις Αρχές, την εκπαίδευση και το λαό στην ιστορική Μονή όπου τελέστηκε δοξολογία από τον Μητροπολίτη κκ. Ευγένιο, έγινε ομιλία για την Ιστορική Επέτειο από τον Αντιπρύτανη κ. Σπανουδάκη, ενώ ακλούθησε απόδοση τιμών, επιμνημόσυνη δέηση, και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Αρχών.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με σεβασμό συμμετέχει και αποτίει φόρο τιμής στους Ήρωες του Αρκαδίου. Σήμερα 153 χρόνια από τότε, τα μηνύματα είναι διαχρονικά για Ελευθερία, ομοψυχία, Αρχές, Αξίες, Ενότητα, Αλληλεγγύη ,ιδανικά, για τα οποία πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο», δήλωσε στο Αρκάδι όπου κατέθεσε στεφάνι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.Είναι-πρόσθεσε-μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών. Η άσβεστη φλόγα του Αρκαδίου αποτελεί μια σπουδαία κληρονομιά για όλους, για τον τόπο μας.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειάρχης  Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ρεθύμνου Μαρίας Λιανή, ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Παρασύρης, Κώστας Δανδουλάκης, Νίκος Μανουσάκης, εκπρόσωποι Πρυτανικών-Εκπαιδευτικών, Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπο φορέων και πλήθος κόσμου.Νωρίτερα το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Ρεθύμνου, έξω από το Δημαρχείο στην οδό Κουντουριώτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook