Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία | Video + Photos

η-περιφέρεια-κρήτης-στηρίζει-και-γεμί-1342046

Η Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας-στα πλαίσια των υπερτοπικών δράσεων του κοινωνικού προγράμματός της, γεμίζει φωτεινά χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές κοινωνικής φροντίδας σε όλο το νησί, υλοποιώντας τη δράση «Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου Δώρου στα άτομα που διαβιούν σε Μονάδες Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».

Πρόκειται για μια δράση υψηλού κοινωνικού συμβολισμού, αλλά και ουσιαστικής στήριξης και προσφοράς, που αφορά στην παροχή χριστουγεννιάτικων δώρων σε 796 ωφελούμενους, 26 δομών κοινωνικής φροντίδας στην Κρήτη. Το Χριστουγεννιάτικο πακέτο περιέχει: ισοθερμικό μπουκάλι 500 ml σε κουτί (θερμός), σοκολατένιο Άγιο Βασίλη, χριστουγεννιάτικη κούπα σε βελούδινο πουγκί και λούτρινο αρκουδάκι. Η παράδοση των δώρων στους εκπροσώπους των δομών πραγματοποιήθηκε σε μια λιτή εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη. Στην εκδήλωση επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, Μαρία Λουκαδάκη και η κοινωνική λειτουργός προϊσταμένη τμήματος Ειρήνη Μαγουλάκη.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης «Για μια ακόμα χρονιά, ως Περιφέρεια Κρήτης, βρισκόμαστε τις ημέρες των Χριστουγέννων δίπλα στα παιδιά που φιλοξενούνται σε Μονάδες Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε το έργο των δομών αυτών. Ιδιαίτερα, όμως, τις ημέρες των γιορτών στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές αξίζουν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων. Με τα συμβολικά δώρα ευελπιστούμε πως θα χαρίσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο στα παιδιά αυτά. Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε τους εργαζόμενους και τα στελέχη των δομών για το έργο που προσφέρουν και ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα στους ίδιους και στα εκατοντάδες παιδιά που διαμένουν στις δομές».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς ανέφερε ότι: «Με τη σημερινή εκδήλωση επιθυμούμε να χαρίσουμε μικρές στιγμές ευτυχίας, χαράς και αισιοδοξίας σε όλα τα παιδιά των δομών κοινωνικής φροντίδας της Κρήτης, που το έχουν, ακόμη περισσότερο, ανάγκη αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Ως Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζουμε διαχρονικά τις δομές αυτές ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ωφελούμενών τους. Επίσης, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς περιορισμούς για τα άτομα με αναπηρία, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες τους και να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην καθημερινή τους ζωή».

Η «Προίκα του Μωρού»

Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η κοινωνική δράση, «Προίκα του Μωρού», υπερτοπικού χαρακτήρα, του Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας, για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, που πρόκειται να υλοποιηθεί το έτος 2022. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Με το πακέτο της προίκας του μωρού, παρέχονται δωρεάν βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών όπως ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φάρμακα, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, πετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου. Ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι της Περιφέρειας Κρήτης, ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα γεννήσουν το έτος 2022 σε Δημόσιο Νοσοκομείο και η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζοντας το έργο της για την ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την ενίσχυση της κοινωνικής τους ένταξης και την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού, έχει υπογράψει συμβάσεις για τη δωρεάν μετακίνηση των άπορων φοιτητών και των φοιτητών ΑμεΑ, που μετακινούνται με αμαξίδιο, από και προς τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του νησιού.

Δόθηκαν τα δώρα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για τη διάθεση σε επτά φορείς Κοινωνικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας

Στα πλαίσια υλοποίησης του Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης έτους 2021 για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων δόθηκαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για 115 παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, επτά φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Οι φορείς που παραλαμβάνουν τα συμβολικά δώρα είναι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αγίου Νεκταρίου, το Ανουσάκειο Ίδρυμα Κισάμου, το ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, το Παράρτημα Προστασίας Νέων, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ Η στοργή, το Παράρτημα Αμεα Χανίων και η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής δίνοντας τα δώρα στους εκπροσώπους των δομών ανέφερε ότι αποτελεί μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές, με υγεία.

Παράδοση χριστουγεννιάτικων δώρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης σε τοπικές Μονάδες Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών & Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Παραδόθηκαν και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης χριστουγεννιάτικα δώρα σε δύο τοπικές Μονάδες Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών & Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που φιλοξενούν 89 άτομα.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου παρέλαβαν τα δώρα από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, Μαρία Καββάλου εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια Κρήτης για τη συνδρομή της υλική και ηθική, διαχρονικά στο έργο τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο υλοποίησης του Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης έτους 2021 για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παραδώσαμε σήμερα 89 δώρα σε δύο τοπικές Μονάδες Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών & Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τον Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ» και τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Ως Περιφέρεια Κρήτης προσπαθούμε πάντα να στηρίζουμε υλικά αλλά και ηθικά το πολύ σημαντικό έργο των μονάδων αυτών και να βρισκόμαστε κοντά τους μέσα από δράσεις για στήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Οι Δομές Κοινωνικής Φροντίδας σε όλη την Κρήτη που έλαβαν τα δώρα είναι οι παρακάτω:

  1. Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων/Στέγη Φιλοξενίας στο Ηράκλειο
  2. Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου
  3. Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης (Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ.)
  4. Ιερά Μονή Καλυβιανής, στις Μοίρες
  5. Παιδικό Χωριό SOS, στη Φοινικιά
  6. Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. Δήμου Φαιστού, στην Πόμπια
  7. Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» Δήμου Μαλεβιζίου, στα Άνω Καλέσσα
  8. Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», στη Νέα Αλικαρνασσό
  9. Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Δικαίωμα στη Ζωή» Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στο Θραψανό
  10. Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Αγ. Σπυρίδωνας”, στον Κρουσώνα
  11. Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική υστέρηση «Ροδαυγή», στο Ηράκλειο
  12. Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», στη Νέα Αλικαρνασσό
  13. ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Μαλεβιζίου
  14. Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Χανίων Στέγη Κοριτσιού «Άγιος Νεκτάριος»
  15. Αννουσάκειο Θεραπευτήριο
  16. Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη» (ΚΗΦΑΠ)
  17. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «Η Στοργή» (ΚΗΦΑΜΕΑ)
  18. Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων
  19. ΕΛΕΠΑΠ Χανίων
  20. Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων των Ατόμων, Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία «Αγάπη» (ΚΗΦΑΜΕΑ)
  21. Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Ατόμων με Αυτισμό ΚΔΑΠμεΑ
  22. Παράρτημα Παιδιού Νεάπολης
  23. Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου
  24. ΑΜΚΕ μεταΒΑΣΙΣ/ΣΥΔ
  25. ΚΔΑΠμεΑ Ιεράπετρας
  26. ΚΔΑΠ Νέας Ανατολής

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook