Η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί την καινοτομία στον τομέα των υδάτων

η-περιφέρεια-κρήτης-προωθεί-την-καινο-1148820

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων με καινοτόμες τεχνολογίες αποτελεί σημαντικό τομέα ανάπτυξης για το νησί της Κρήτης, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στη συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Iwatermap, προσθέτοντας, ότι, «η αξιοποίηση των προοπτικών των ορεινών μας περιοχών είναι μία ακόμα ευκαιρία για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο συντονιστής του έργου Αντώνης Παπαδάκης Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και οι εξωτερικοί συνεργάτες του προγράμματος.

Το έργο iWATERMAP του πλαισίου Interreg Europe στοχεύει στην βελτίωση των πολιτικών διαχείρισης των υδάτων μέσω της καινοτομίας στην τεχνολογία του νερού. Επιδιώκει τη σύμπραξη επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων και επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναμένεται να επιφέρει η κλιματική αλλαγή μέσω της απειλής των διαθέσιμων πόρων ύδατος. Στο έργο iWATERMAP συμμετέχουν εννέα εταίροι από επτά χώρες Ολλανδία, Λετονία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Τσεχία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι στόχοι του έργου και το σχέδιο δράσης για την Κρήτη, η  πρακτική εφαρμογή των αποτελεσμάτων του και η αξιοποίηση τους μετά την ολοκλήρωση του έργου. Συζητήθηκε επίσης πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την συμμετοχή και την ενημέρωση των συναρμοδίων και ενδιαφερομένων τοπικών φορέων.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook