Η Περιφέρεια Κρήτης κοντά στους μαθητές και σπουδαστές του τουρισμού | Photos

η-περιφέρεια-κρήτης-κοντά-στους-μαθητ-1616577

Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε στο πλευρό της μαθητικής και σπουδαστικής κοινότητας της Κρήτης, καθώς η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε δυο εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ώθηση της νέας γενιάς στην ενασχόληση με τον τουριστικό κλάδο, που αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία της χώρας μας και τον βασικότερο οικονομικό πυλώνα του νησιού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Νίκο Αλεξάκη, στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου εκπαιδεύονται οι μαθητές και οι μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης στα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας. Περίπου 120 μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης και γνώρισαν τον τρόπο που στηρίζεται ο Τουριστικός κλάδος στο νησί μας. Ακόμη, παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός και η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα επισημάνθηκε η σημασία της άρτιας εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον τουριστικό κλάδο.

Επίσης, παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τουρισμού στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Ηρακλείου κατά τη διάρκεια παρουσίασης έρευνας των σπουδαστών με θέμα: «Το Ηράκλειο ως χειμερινός τουριστικός προορισμός». Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους σπουδαστές και καθηγητές του ΙΕΚ ενώ εκφράστηκε η υποστήριξη της Περιφέρειας στη διδακτική διαδικασία που ακολουθείται με σκοπό την άρτια προετοιμασία των σπουδαστών για την τουριστική αγορά εργασίας, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια για ικανά και σωστά καταρτισμένα στελέχη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook