Η… Πελώνη φταίει για τις πυρκαγιές; – Αντέχει ο Μητσοτάκης να πάει έως τα Χριστούγεννα χωρίς απόδοση ευθυνών;

η-πελώνη-φταίει-για-τις-πυρκαγιές-α-1266005
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Έμειναν στην κυβέρνηση όσοι είχαν την αντικειμενική ευθύνη – Έρχονται κρίσεις στην Πυροσβεστική

Ο «μίνι ανασχηματισμός» -ή, καλύτερα, ο «ανασχηματισμός του Μαξίμου»-στον οποίο προχώρησε άρον-άρον την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο πρωθυπουργός, δείχνει πως οι ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση παραπέμπονται για αργότερα.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός παραπέμπεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Το ερώτημα, όμως, είναι εάν έως τότε αντέχει ο πρωθυπουργός πολιτικά να μην έχουν αποδοθεί οι πολιτικές ευθύνες για τις πυρκαγιές που έκαψαν τη μισή Ελλάδα, πρωτίστως Εύβοια και Ηλεία!

Οι υπουργοί που έχουν την αντικειμενική ευθύνη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παραμένουν στην κυβέρνηση. Χωρίς να υπάρχει διασταυρωμένο ρεπορτάζ, η λογική λέει πως από τη στιγμή που έχουν την εκτίμηση ότι δεν έκαναν λάθη, αλλά πρόλαβαν και τα χειρότερα σώζοντας ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό-η άλλη περίπτωση θα ήταν να την είχαν υποβάλλει και να μην έχει γίνει αποδεκτή.

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάλυψε πλήρως τον Νίκο Χαρδαλιά, όπως κάλυψε σε μεγάλο βαθμό και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα αναβάθμισε και τον Άκη Σκέρτσο σε υπουργό Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε, θέλοντας να επιβραβεύσει την αποτελεσματικότητα που έδειξε στην έως τώρα διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, μεταξύ άλλων και για τη δράση του στο θέμα της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Αν, συνεπώς, οι πολιτικές ευθύνες δεν αποδίδονται στο γνωστό μας …Χατζηπετρή, τις έχει η …Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποβιβάστηκε σε αναπληρώτρια εκπρόσωπο, τη στιγμή μάλιστα που η ενημέρωση τις ημέρες των πυρκαγιών είχε σταματήσει και γινόταν μόνο από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη-και μάλιστα χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, κάτι που ο Όρμπαν δεν το έχει σκεφτεί!

Τα ερωτήματα είναι πολλά-μεταξύ άλλων:

-Οι πολιτικές ευθύνες ή αποδίδονται σε σύντομο χρονικό διάστημα ή δεν έχουν κανένα πολιτικό νόημα. Η απόδοση ευθυνών τα …Χριστούγεννα, ακόμα αι αν υπάρξει και το θέμα δεν έχει ξεχαστεί, δεν θα έχει ούτε καν παιδευτικό νόημα. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο πρωθυπουργός, θα αναλάβει το κόστος της κριτικής της αντιπολίτευσης και πολύ μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ότι κρύβει τις ευθύνες ή ότι δεν μπορεί να μετακινήσει τους υπευθύνους. Η καταστροφή δε είναι τέτοια που όποιος πιστεύει ότι με …φο κινήσεις θα ξεγελάσει τους πολίτες, είναι απλώς ο ίδιος …πολύ γελασμένος!

-Έχει σκεφτεί το Μαξίμου τι θα συμβεί σε περίπτωση που έχουμε κάτι στον τομέα όσων είχαν την αντικειμενική ευθύνη (πιθανόν και την υποκειμενική) και παρέμειναν στη θέση τους;

-Αρκούν οι έκτακτες κρίσεις που προγραμματίζονται στην Πυροσβεστική, πιθανόν και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας ή και στις Ένοπλες Δυνάμεις, να εμπεδώσουν ένα αίσθημα κάθαρσης, που τόσο πολύ ζητάει ο έλληνας πολίτης;

Κατά τη γνώμη μας, ένας ανασχηματισμός τα Χριστούγεννα θα εμπεδώσει το κόστος που ήδη έχουν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Και υπ΄ αυτή την έννοια, δεν βάζουμε όλα μας τα λεφτά στην πρόβλεψη ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αναγκαστεί να επανασχεδιάσει τον προγραμματισμό του για το χρόνο των αλλαγών στην κυβέρνηση!

Αλλιώς η μόνη που θα έχει πληρώσει για τις πυρκαγιές, θα είναι η …Αριστοτελία Πελώνη!!!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook