Η παράσταση “Hero” από τον Jose Agudo και video dance προβολές στο σημερινό πρόγραμμα του 11ου Dance Days Chania

Συνεχίζεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania, το οποίο ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 1 Αυγούστου, παρουσιάζοντας πολλές και ποικίλες δράσεις.

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί παράσταση και παρουσίαση σεμιναρίου με τίτλο “Herο” από το Agudo dance company, «Hero» στις 20:00 στον Προμαχώνα San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-agudo-dance-company-hero/?lang=el

Το Hero είναι ένα νέο σόλο εμπνευσμένο από το βιβλίο «Ο ήρωας με τα χίλια πρόσωπα» του συγγραφέα Joseph Campbell. Το έργο εξερευνάει μύθους για αρχαίους ήρωες και το αρχέτυπο του ήρωα μέσα από ποικίλες πολιτιστικές προοπτικές, έχοντας την αίσθηση της τελετής, της γείωσης και της επιθυμίας για σύνδεση με κάτι «μεγαλύτερο» από αυτό της φυσικής μας φόρμας.

Σκηνοθεσία και ερμηνεία: Jose Agudo
Πρωτότυπη μουσική: Bernhard Schimpelsberger

* Θα προηγηθεί παρουσίαση του σεμιναρίου «Creation workshop & Carmen repertoire».

Τιμές εισιτηρίων: 7€ γενική είσοδος

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι προβολές Video Dance στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος”, ένα από τα νεότερα είδη που συνδυάζει το χορό με την τέχνη του βίντεο, με συμμετοχές σύγχρονων εκπροσώπων του είδους από πολλές χώρες. Όσον αφορά το Video Dance, πρόκειται για μια σύγχρονη, υβριδικής μορφής τέχνη, που από την πρώτη της εμφάνιση στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως σήμερα συνεχίζει να αποτελεί πεδίο ποικίλων πειραματισμών, που αποδεικνύονται ελκυστικοί για το κοινό.

Σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Dancing Dreams – Pina Bausch».

Christina Skoutela, Sophia Danae Vorvila – La moustache De Sable – Greece

Ioulia Zacharaki, Dimitris Barnias – Ground Zero – Greece

Editta Braun Company / Anna Maria Muller – Hydrolakis, Vol.1 – Austria

Dimitra Kada, Katerina Vienna – Body and Space/ Architecture – Greece

Nicole Koutitsa – Wobbly Steps – Greece

Marc Philipp Gabriel – Salto – Germany

Stuart Pound – Boogie Stomp Pink – UK

Athanasia Kanellopoulou – Nadja- Who Am I? – Greece

Annette Parpouli – Tr(ip)eat – Greece

Charlie Santagado – De – Eschatology – U.S.A.

Pina Bausch in Dancing Dreams
Στις 7 Νοεμβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Βούπερταλ η πρεμιέρα του έργου «Σημείο επαφής» (Kontakthof) της κορυφαίας χορογράφου του μοντέρνου χορού Πίνα Μπάους.

Η ταινία «Dancing dreams» παρουσιάζει τους νέους ερμηνευτές να χορεύουν το «Σημείο επαφής» (Kontakthof) της Πίνα Μπάους υπό την επίβλεψη της ίδιας αλλά και των βοηθών της Jo Ann Endicott και Benedict Billiet. Η ταινία περιγράφει την εξέλιξη των νεαρών χορευτών, από τη σωματική αδεξιότητα και την αβεβαιότητα, μέχρι τη χορογραφική τελειότητα. Τα θέματα του έργου, η αναζήτηση της αγάπης και της τρυφερότητας, αλλά και οι συνδεδεμένες μ’ αυτή απογοήτευση και επιθετικότητα, ήταν σε μεγάλο βαθμό απαιτητικά για τους νεαρούς χορευτές. Για πολλούς, η προσωπική αντιπαράθεση μ’ αυτά τα ζητήματα ήταν μια εντελώς νέα εμπειρία.

Ιδιαίτερα η εφαρμογή τους στη χορογραφία και η αλληλεπίδραση με το άλλο φύλο ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τους περισσότερους νεαρούς χορευτές. Οι έφηβοι ταυτίστηκαν με το ρόλο τους, ο καθένας λειτουργούσε ως μονάδα, αλλά και ως μέρος του συνόλου. Παρά τη διαφορά ηλικίας, τους διαφορετικούς τύπους σχολείων και τις διαφορετικές εθνικότητες, η ετερόκλητη ομάδα των αρχικών προβών μετατράπηκε σε μια δεμένη κοινότητα και δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες. Οι έφηβοι αναφέρουν ότι απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και σκεπτικισμό ενάντια στις προκαταλήψεις.

Σκηνοθέτες: Rainer Hoffmann, Anne Linsel
Σενάριο: Anne Linsel (concept)
Πρωταγωνιστούν: Pina Bausch, Bénédicte Billiet, Josephine Ann Endicott
Αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα: NEW STAR art cinema

Είσοδος ελεύθερη [περιορισμένος αριθμός θέσεων]

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ