Η παρακμή του ΙΚΑ Χανίων στην εξυπηρέτηση των εγκύων

η-παρακμή-του-ικα-χανίων-στην-εξυπηρέτ-890090

Ένα «γαλατικό χωριό» στην εποχή της ηλεκτρονικής κυριαρχίας φαίνεται πως παραμένει το ΙΚΑ Χανίων, ενώ και η εξυπηρέτηση των πολιτών που δικαιούνται παροχές και δη των εγκύων, μοιάζει να γίνεται εντελώς ανοργάνωτα από υπαλλήλους που ακόμα θεωρούν τις δημόσιες υπηρεσίες, μαγαζί του μπαμπά τους.

Το περιστατικό που δημοσιεύει το zarpanews.gr είναι σημερινό από το τμήμα των παροχών:

«Ώρα 10 περίπου, με 35 βαθμούς Κελσίου έξω και ήδη στην ουρά περιμένουν 4 – 5 έγκυες σε προχωρημένη κύηση, 8ο μήνα και πέρα.

Μια κόλλα Α4 πληροφορεί τους πολίτες ότι «οι έγκυες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα… Φυσικά κανείς δεν παραχωρεί τη σειρά του διότι και οι μη έγκυες στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι άνθρωποι σε καροτσάκια, με πατερίτσες, από ατυχήματα κλπ…

«Μάλλον θα υπάρχει ειδικό γραφείο μέσα για τις άδειες κύησης» σκέφτομαι. Μπαίνω. Προχωράω μέσα και δεξιά στο βάθος σε ένα γραφείο, βλέπω ακόμα μια έγκυο και σκέφτομαι πως θα είναι αυτό. Ρωτάω την υπάλληλο αν πρέπει να περιμένω εκεί κι εκείνη ξαφνικά, σαν να την έχει χτυπήσει το ρεύμα, αρχίζει να φωνάζει! Μετρούσε με το χέρι τα ένσημα κι είχε χάσει το μέτρημα, λέει!

Ζητάω συγνώμη και επαναλαμβάνω την ερώτηση. Το παραλήρημα συνεχίζεται, έπρεπε να μετρήσει (τα ένσημα) από την αρχή! Τι καταστροφή, Τρίτη πρωί. Με διώχνει (φωνάζοντας). Φεύγω, βγαίνω ξανά έξω και περιμένω με χαρτάκι, κανονικά στην ουρά.

Η κοπέλα που τελικά με εξυπηρετεί μετά από ώρα, με πληροφορεί πως την προτεραιότητα που διαφημίζουν πρέπει… να την απαιτήσεις! ΟΚ! Και όλα αυτά σε ένα τμήμα που ο μισός και παραπάνω ίσως φόρτος εργασίας του, αφορά συναλλαγή με εγκύους… Τέτοια οργάνωση. Στο 2019. Μετρούν τα ένσημα με το χέρι. Και τις ημέρες άδειας, με το χέρι κι αυτές, μία – μία, με το δάχτυλο στο ημερολόγιο… Μία – μία.

Σημειώνεται ότι το ξέσπασμα της πρώτης υπαλλήλου έγινε μπροστά σε όλο το τμήμα, παρουσία τεσσάρων συναδέλφων της και δίπλα στον προϊστάμενο του τμήματος, χωρίς κανείς να αντιδράσει. Και είναι πραγματικά σοκαριστικό μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία, να σου βάζει ξαφνικά τις φωνές και μάταια να περιμένεις μια στοιχειώδη κάλυψη. Προφανώς η ίδια κάνει μπούλινγκ και σε αυτούς.

Τέλος, πριν βιαστεί κάποιος να μιλήσει για «αξιολόγηση», «αναδιάρθωση υπηρεσιών» «εξορθολογισμό» και άλλα τέτοια που είναι και της μόδας, ας αναλογιστούμε πως μπήκαν όλοι αυτοί σε αυτές τις θέσεις και ποιο σύστημα κρατάει διαχρονικά σε αυτό το επίπεδο, μεγάλο μέρος των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook