Η ΠΑΕ Χανιά αποκτά το δικό της δίκτυο ακαδημιών!

η-παε-χανιά-αποκτά-το-δικό-της-δίκτυο-ακ-894595

“Σάρκα και οστά” παίρνει το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά, στο οποίο εντάχθηκαν επίσημα, εκτός των Ακαδημιών Κισσαμικού-Νέου Κισσαμικού, ΑΟΧ, Κρ. Αστέρα και Νέων Χανίων, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου (Πανακρωτηριακός – ΕΘΚ – Λέοντες).

Το σπουδαίο εγχείρημα παρουσιάστηκε επίσημα σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της εταιρείας ΜΟΒΙΑΚ, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Αντώνης Ροκάκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τον οικοδεσπότη της συνέντευξης Τύπου, Μανώλη Σβουράκη, ανέφερε τα εξής: «Η χαρά και η τιμή είναι πολύ μεγάλη. Είναι ένα όνειρο ετών και πιστεύω ότι είναι ένα όνειρο, όχι μόνο δικό μας, αλλά όλων των Χανιωτών, που αγαπάνε το χανιώτικο ποδόσφαιρο και θέλουν να το δουν να αναπτύσσεται όχι αυστηρά στα πλαίσια του νομού μας, αλλά και παραέξω. Αυτό για να γίνει θέλει σύμπραξη δυνάμεων, γιατί ποτέ και πουθενά δεν μπορεί ένας άνθρωπος να καταφέρει αυτό που μπορούν να καταφέρουν πολλοί άνθρωποι δυνατοί-ενωμένοι. Με αυτή τη σκέψη και αυτό το πλάνο και στο πλαίσιο της καθαρής αγάπης για το ποδόσφαιρο όλοι εδώ οι παρευρισκόμενοι, οι παρούσες ομάδες, υπό την ομπρέλα της ΠΑΕ Χανιά, όπως θα λέγεται πολύ σύντομα η ΠΑΕ μας, πάμε να κάνουμε κάτι πολύ δυνατό, κάτι πρωτοποριακό. Είναι κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, πάντα προς το καλύτερο και πάντα για να ενώσει. Ολοι όσοι είμαστε παρόντες είμαστε άνθρωποι της ίδιας φιλοσοφίας, που μας αρέσει να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και στην πορεία θα μπορούν να συμμετέχουν και άλλες ομάδες και άλλες Ακαδημίες, υπό την καθοδήγηση του Δικτύου και της συνεργασίας αυτής που θα αναπτυχθεί. Είναι ένα εγχείρημα που χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα και όπως έχω πει και στο παρελθόν τα καράβια είναι ασφαλή στα λιμάνια, αλλά δε φτιάχνονται για να είναι στα λιμάνια, αλλά για να ταξιδεύουν και να φτάνουν στον προορισμό τους. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Πάμε δυνατά για το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου».

Αναφορικά με το όνομα “ΠΑΕ Χανιά” έπειτα από σχετική ερώτηση ο κ. Ροκάκης απάντησε τα εξής: «Είναι ένα θέμα που προχωράει, απλά διαδικαστικά μας πήγαν πίσω οι εκλογές, όπως και όλες τις ενέργειες που χρειάζονται εγκρίσεις από θεσμικά όργανα και υπηρεσίες. Χθες κατατέθηκε η αλλαγή του διακριτικού τίτλου στο Γ.Ε.ΜΗ. και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και πιστεύω μέχρι αύριο θα έχει εγκριθεί. Δεν τίθεται θέμα, είναι διαδικαστικό».

Ο πρόεδρος των ομάδων του Ακρωτηρίου και της ΜΟΒΙΑΚ, Μανώλης Σβουράκης, για το Δίκτυο Ακαδημιών ανέφερε τα εξής: «Είναι κάτι πρωτοποριακό, τόσο για τον νομό των Χανίων, όσο και σε επίπεδο Κρήτης, αλλά ενδεχομένως και σε πανελλήνια εμβέλεια. Είμαι που υπερήφανος που είμαι “παρών” σε αυτή την ομάδα, όπου με πολλή αγάπη και όρεξη για το χανιώτικο ποδόσφαιρο κάνουμε μία προσπάθεια ευελπιστώντας το ποδοσφαιρικό αύριο, τόσο του νομού μας, όσο και σε επίπεδο Κρήτης. Είμαι υπερήφανος γιατί κλείνοντας 7 χρόνια παρουσίας στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, που με πολλή αγάπη έχω ασχοληθεί από την πρώτη ημέρα, εκφράζοντας την αγάπη μου στις Ακαδημίες είχε ένα όραμα να δημιουργήσουμε μία πρότυπη Ακαδημία, τέτοια, όχι μόνο για τον νομό μας, αλλά και σε πανελλήνια εμβέλεια, να έχουμε μιμητές και να μας ακολουθήσουν. Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω ότι με ανθρώπους που εκτιμώ πάρα πολύ συμπλέουμε σε αυτή την προσπάθεια και σας παρουσιάζουμε αυτό το πλάνο. Οραμα μας, μετά τη συνεργασία πριν μερικά χρόνια με τη Λίβερπουλ για 2,5 χρόνια, ήταν η Ακαδημία του Ακρωτηρίου να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία στο κομμάτι των Ακαδημιών. Μετέπειτα ενδιαφερθήκαμε και είχαμε μία επαφή με την Μπαρτσελόνα για να τη φέρουμε εδώ στην Κρήτη, γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τη Λίβερπουλ. Για διάφορους λόγους όμως δεν ευδοκίμησε αυτή η συνεργασία. Ετσι σκεφτήκαμε πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε αυτή την προσπάθεια και μιλώντας με τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας μας, τον κ. Βασίλη Παπαδάκη, είπαμε να κοιτάξουμε κάτι πιο ουσιαστικό για τις Ακαδημίες και έτσι μετά από πολλή σκέψη και ανταλλαγή απόψεων η εισήγησή του ήταν να συνεργαστούμε με ένα Δίκτυο Ακαδημιών του νομού μας, που έχουν την ίδια αγάπη και φιλοσοφία, ώστε να το αναπτύξουμε σε τοπικό επίπεδο. Σε συνεργασία με τον φίλο μου Αντώνη Ροκάκη, που ταυτίζεται απόλυτα με τις δικές μου απόψεις και έχει μεγαλύτερη εμπειρία και σε μεγαλύτερο επίπεδο από μένα, είπαμε να το αξιολογήσουμε και να το προσπαθήσουμε και έτσι το όραμά μας να πάρει “σάρκα και οστά” από την επόμενη ημέρα. Εγγύηση για εμένα είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τραπέζι αυτό. Δημιουργούμε μία μεγάλη ομάδα, ένα Δίκτυο πρωτοποριακό, που σίγουρα μόνο οφέλη θα έχει για το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε συνεργάτη, ως σύμβουλο, τον Γιώργο Αμανατίδη, έναν εξαίρετο άνθρωπο με ήθος και με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και από το κομμάτι του υπεύθυνου Ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ολοι οι παρευρισκόμενοι αφιερώνουν από τον προσωπικό τους και οικογενειακό τους χρόνο και εμπλουτίζουν την αγάπη αυτή, το χόμπι τους, την προσπάθεια αυτή και είμαι σίγουρος ότι το Δίκτυο αυτό θα έχει κι άλλους μιμητές και εύχομαι να έρθουν και άλλες Ακαδημίες στην προσπάθεια αυτή».

Ο πρόεδρος του Κρ. Αστέρα, Νεκτάριος Μαρκουλάκης, από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, ξεκινάμε κάτι πάρα πολύ ωραίο για το χανιώτικο ποδόσφαιρο και για τα παιδιά των Χανίων, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία μέσα από πολλή δουλειά με μεράκι από τους προέδρους και τις ομάδες που δημιουργούμε αυτό το Δίκτυο να έχουν εξέλιξη και ένα μέλλον για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Αυτό θα γίνει με μεράκι, όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Αμανατίδη που θα μας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα και θα μας οργανώσει για να γίνει γνωστή αυτή η προσπάθεια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παραπέρα. Θα είναι κάτι πολύ καλό και όλοι οι Χανιώτες πρέπει να το στηρίξουν, με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ερ. ΑΟ Χανιά, Ανδρέας Φυντικάκης, ανέφερε τα εξής: «Επικροτούμε σαν ΑΟ Χανιά την προσπάθεια που γίνεται. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Αμανατίδη που θα μας δώσει τα επαγγελματικά του “φώτα” για να γίνει σωστή δουλειά για τα παιδιά των Χανίων. Θέλουμε την ενίσχυση απ’ όλους στην προσπάθεια αυτή, όπως και στην προσπάθεια της γυναικείας ομάδας του ΑΟΧ στη Β’ Εθνική, ώστε να την ανεβάσουμε στην Α’».

Ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου και του Δικτύου Ακαδημιών “Χανιά” Βασίλης Παπαδάκης αφού προχώρησε στην παρουσίαση του πλάνου λειτουργίας του Δικτύου ανέφερε τα εξής: «Αισθάνομαι συγκινημένος, γιατί σε αυτόν εδώ τον χώρο έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και έχουμε πάρει σπουδαίες αποφάσεις με τον κ. Σβουράκη. Σήμερα είναι άλλη μία ιστορική στιγμή. Αυτή η ιδέα γεννήθηκε εδώ, μέσα από κουβέντες, το να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ενώσουμε Ακαδημίες στα Χανιά και να κάνουμε ένα Δίκτυο και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Υπάρχει η παρουσία δύο πολύ ισχυρών ανθρώπων, του κ. Σβουράκη και του κ. Ροκάκη, που μόλις ήρθαν σε επαφή και έγιναν οι πρώτες κουβέντες καταλάβαμε όλοι ότι είναι κάτι που τους ενδιαφέρει και που το σκέφτονταν και οι ίδιοι. Κάτι που υπήρχε μέσα μας και έπρεπε να βγει προς τα έξω και τελικά βρέθηκε η ευκαιρία φέτος να ξεκινήσει. Είναι μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, που μπορεί όμως να βοηθήσει πολλαπλά το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Μπορεί να βοηθήσει όλους τους Χανιώτες και με πνεύμα συνεργασίας να πάει μπροστά. Οπως ανέφερε και στην πρώτη μας συνάντηση ο κ. Ροκάκης θα είναι μία ομπρέλα που θα “σκεπάσει” τα Χανιά και θα ενώσει Ακαδημίες, προσφέροντας στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και στα παιδιά μικρότερης ηλικίας έναν σύγχρονο τρόπο προπόνησης, δομημένο, μεθοδολογικό, έτσι ώστε να καταφέρουμε να τα εξελίξουμε σωστά και να φτάσουν στην κορυφή, που φυσικά είναι η ΠΑΕ Χανιά. Ολο αυτό γίνεται υπό την αιγίδα και υπό την ομπρέλα της ΠΑΕ Χανιά».

Ο τεχνικός σύμβουλος του Δικτύου Ακαδημιών, Γιώργος Αμανατίδης, που αποτελεί το νέο πρόσωπο της ποδοσφαιρικής μας οικογένειας, ανέφερε τα εξής: «Είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που γίνεται σε αυτό τον ιερό και πολύ όμορφο τόπο των Χανίων. Εγινε πάρα πολύ γρήγορα, με το που με πήρε τηλέφωνο ο κ. Ροκάκης δε χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ και η απάντηση ήταν “ναι”, γιατί για εμένα είναι μία πρόκληση. Κάθε μέρα που περνάει γνωρίζω καλύτερα αυτό το εγχείρημα και βλέπω πού αποσκοπεί, ποιος είναι ο στόχος, πώς μπορεί να υποστηριχθεί και ποιοι είναι οι άνθρωποι, σήμερα έμαθα για έναν πολύ δυνατό επιχειρηματία, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον κ. Σβουράκη, όπου το κομμάτι αυτό το υποστηρίζει με πολύ μεγάλη ευαισθησία και ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια με την Ακαδημία. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ο κ. Ροκάκης δεν μπορεί να είναι μόνος του, έχοντας στην πλάτη του και την ΠΑΕ Χανιά. Είναι ένα εγχείρημα που το έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι, από το 2006 μάλλον, αλλά κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να το κάνει πράξη. Είναι πολύ μεγάλο αυτό, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι κάτι το οποίο είναι υγιές, κάτι το οποίο έχει πολύ παρόν, αλλά πολύ περισσότερο μέλλον. Εχει να κάνει με όνειρα και φιλοδοξίες, μπορεί να βοηθήσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί μέσα από αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλοί μιμητές. Είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει το χανιώτικο και το κρητικό ποδόσφαιρο, έχοντας τόσο αξιόλογους ανθρώπους. Μιλήσαμε με τον Βασίλη Παπαδάκη για μερικές ώρες και χωρίς να έχω δει την παρουσίαση είχαμε ίδιες απόψεις, ίδιες γνώμες. Ενας είναι ο δρόμος και οφείλουμε όλοι να τον ακολουθήσουμε. Κανείς από εμάς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι, δεν μπορούμε να μεταμορφώσουμε στο άμεσο μέλλον το βατραχάκι σε πριγκιπόπουλο. Θέλει πολλή υπομονή, επιμονή, δουλειά, πολύ τρέξιμο, πολλή εκπαίδευση. Εχω ακούσει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά πράγματα για παίκτες που ήταν εξαιρετικοί, αλλά με τεράστια ποδοσφαιρικά κενά. Στην κάθε ηλικία θα φροντίζουμε να δουλεύουμε εμείς σωστά, με σωστή καθοδήγηση, με σωστή ανατροφοδότηση, να δώσουμε στο κάθε παιδάκι αυτό που αξίζει».

Για το τι κίνητρο θα έδινε στους γονείς για να φέρουν τα παιδιά τους στο Δίκτυο Ακαδημιών η απάντηση του κ. Αμανατίδη ήταν η εξής: «Οι γονείς όλα αυτά τα χρόνια έχουν ακούσει τα πάντα. Εγώ τους αποκαλώ “εξυπνούληδες” κάποιους που βάζουν στο μυαλό των γονέων πράγματα τα οποία υπάρχουν μόνο στη φαντασία και τους οδηγούν σε δρόμους όπου κάνουν μόνο κακό στα παιδιά τους. Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους όταν το παιδάκι το φέρνουν στην Ακαδημία και το εμπιστεύονται σε εμάς ή σε κάποιον άλλο προπονητή. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο ρόλος τους είναι μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Η γνώμη τους, η άποψή τους θα γίνεται αποδεκτή αλλά την απόφαση θα την παίρνουν οι προπονητές, ο τεχνικός διευθυντής, ο τεχνικός σύμβουλος, η διοίκηση, όπου γι’ αυτό μας εμπιστεύονται και μας φέρνουν τα παιδιά. Το ότι βλέπουν ποδόσφαιρο δε σημαίνει ότι ξέρουν και ποδόσφαιρο ή ξέρουν να το διδάξουν. Το να βγάλουν μία προπονητική μονάδα και να βγάλουν μία προπόνηση όπως πρέπει να είναι το ξέρουμε εμείς πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν τα διπλώματα, τα σεμινάρια και τα υποστηρίζουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουνε. Δεν θέλουμε κάποιον απέναντί μας, αλλά όλοι να είναι δίπλα μας σε αυτό το νέο και πολύ υγιές εγχείρημα. Είμαστε όλοι σε ένα χώρο όπου απώτερο στόχο και σκοπό έχουμε το καλό των παιδιών μας και θα πρέπει όλοι μας να σκύψουμε με ευλάβεια πάνω από αυτό και να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του και σύμφωνα με αυτά που εξειδικεύεται και που ξέρει να κάνει. Προσωπικά μ’ αρέσουν οι προκλήσεις, μ’ αρέσει να χτίζω και να δημιουργώ. Είμαστε όλοι εδώ για να δουλέψουμε. Σε καμία περίπτωση, επειδή έχω παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, επειδή ήμουν διεθνής, επειδή πήρα πρωταθλήματα και ήμουν τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό ως επικεφαλής σκάουτινγκ, εμένα δεν μου αρέσει να εκμηδενίζω κανένα. Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του αξία και με σεβασμό και ταπεινότητα, βάζοντας τον εαυτό μας κάτω από αυτή την προσπάθεια να κάνουμε όλο αυτό το πολύ υγιές εγχείρημα. Είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο που θέλει πολλή δουλειά. Δόξα τον Θεό έχουμε και την όρεξη και τις γνώσεις να το υποστηρίξουμε. Εχω μάθει στη ζωή μου και την καριέρα μου να μιλάω με πράξεις. Την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου και των γονέων δεν θα την απαιτήσουμε, αλλά θα την κερδίσουμε με πράξεις και με έργα, μέσα σε ένα αθλητικό χώρο, όπου θέλουμε να πλάσουμε αθλητές, ποδοσφαιριστές με αθλητική ποδοσφαιρική παιδεία. Αυτός είναι ο στόχος μας για να έχουμε καλύτερους φιλάθλους, καλύτερους παράγοντες, καλύτερους προέδρους και καλύτερους ποδοσφαιριστές. Παιδιά που θα μπορέσουν να κυνηγήσουν τον στόχο τους και το όνειρό τους, με όλα αυτά τα στοιχεία που θα τους δώσουμε».

Η αρχική δομή του Δικτύου είναι η εξής:

Βασίλης Παπαδάκης: Τεχνικός Διευθυντής Δικτύου Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ‘’Χανιά’’

Γιώργος Ξηρουχάκης: Διοικητικός Υπεύθυνος Παρακολούθησης -Εφαρμογής.

Γιώργος Αμανατίδης: Τεχνικός Σύμβουλος Δικτύου

Τεχνικοί Διευθυντές Ακαδημιών :Υπεύθυνοι Εφαρμογής της φιλοσοφίας του Δικτύου στις ομάδες τους.

Προπονητές Δικτύου: Πλήρης εφαρμογή σε τεχνικό επίπεδο του ετήσιου πλάνου και του ασκησιολογίου στους ποδοσφαιριστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook