Η ώρα των απολογιών για τους βιασμούς του 19χρονου Γιάννη από τα Χανιά: Τι θα υποστηρίξουν οι ιερείς

η-ώρα-των-απολογιών-για-τους-βιασμούς-τ-1592153

Ξεκίνησαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, οι απολογίες των πέντε κατηγορουμένων για την κακοποίηση και τους βιασμούς του 19χρονου Γιάννη σε χωριό του Δήμου Πλατανιά που αποκαλύφθηκε το 2021.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι μετά τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, συγγενικών κυρίως προσώπων των κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο πατέρας του 19χρονου, δύο ιερείς της περιοχής, ο αδερφός του ενός ιερέα, επίσης ΑΜΕΑ και ο 68χρονος βασικός κατηγορούμενος.

Από τη μεριά τους οι δύο ιερείς αναμένεται να δηλώσουν αθώοι αρνούμενοι τα πάντα, ενώ βασική υπερασπιστική γραμμή αποτελεί ο ισχυρισμός ότι ο 19χρονος είναι μυθομανής και φαντασιόπληκτος.

Τόσο τα παιδιά του 72χρονου ιερέα και θείου του Γιάννη, κατέθεσαν υπέρ της αθωότητας του πατέρα τους, ενώ χαρακτηριστικά ο γιος του, καρδιολόγος στο επάγγελμα, κατέθεσε πως ο πατέρας του με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, θα ήταν αδύνατο να έχει στυτική λειτουργία ή να λάβει βοηθήματα. Και η σύζυγος του 44χρονου ιερέα όμως, εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρη ότι όλα όσα καταθέτει ο Γιάννης για τον ομαδικό βιασμό του σε χώρο δίπλα στο διαμέρισμα της οικογένειας στον Ταυρωνίτη, είναι ψέμματα, καθώς όπως είπε εκείνη είναι όλη την ημέρα στο σπίτι, συνεπώς θα είχε πέσει στην αντίληψή της.

Σημειώνεται πως οι βιασμοί σε βάρος του Γιάννη έχουν πιστοποιηθεί ιατροδικαστικά ενώ σε βάρος των τεσσάρων έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και στον πατέρα για συνέργεια σε βιασμό.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εισαγγελική πρόταση και τις αγορεύσεις των επτά συνηγόρων (6 υπεράσπισης των κατηγορουμένων και 1 υπεράσπισης της κατηγορίας)  ενώ η απόφαση του Διακστηρίου αναμένεται είτε αργά τη νύχτα της Πέμπτης είτε την Παρασκευή.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

One thought on “Η ώρα των απολογιών για τους βιασμούς του 19χρονου Γιάννη από τα Χανιά: Τι θα υποστηρίξουν οι ιερείς

  1. Μην περιμένετε τίποτα από ανθρωπάκια της οκας.
    Μαριονέτες.
    Θα ανέβουν και θα ανακοινωσουν ότι τους έχουν δώσει εντολή.
    Ανθρωπάκια….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook