Η ομιλία Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο και η αναμονή του τι θα πει για την Κύπρο

η-ομιλία-ζελένσκι-στο-κοινοβούλιο-και-1368112

Το θέμα έθεσε προ ημερών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Όπως μίλησε για τη διχοτόμηση του Βερολίνου στη Γερμανία, όπως μίλησε για τον Τσώρτσιλ στη Βρετανία, ελπίζω ότι, μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα δώσει και ένα μήνυμα για την ευρωπαϊκή χώρα που εδώ και 48 χρόνια βιώνει την τουρκική εισβολή και κατοχή».

Έχει ενδιαφέρον, όντως, πώς θα τοποθετηθεί στο θέμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, που θα μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη. Όπως και στο πώς θα τοποθετηθεί στο θέμα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας, στη δική του ομιλία.

Η Αθήνα, μέχρι τώρα, αποφεύγει να συνδέσει την κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου από την Τουρκία, με την εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία, προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τη Δύση, αλλά και για να μην προκαλέσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας!

Το Κυπριακό, η ελληνική κυβέρνηση το θυμάται μόνο για να δικαιολογήσει την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία: «Αν δεχόμασταν επίθεση εμείς ή η Κύπρος από τον αναθεωρητικό γείτονα (σσ: δεν λέμε ούτε το όνομα) τι θα θέλαμε, να μας στείλει η διεθνής κοινότητα όπλα ή ανθρωπιστική βοήθεια», είναι το …δίλημμα που τίθεται για να δικαιολογηθεί η αλλαγή δόγματος στην εξωτερική μας πολιτική με απόφαση του πρωθυπουργού!

Για το θέμα της σύνδεσης τω κυρώσεων προς τη Ρωσία με κυρώσεις και προς τον «αναθεωρητικό γείτονα» ούτε λέξη! Ούτε από την Αθήνα, ούτε –δυστυχώς- πολύ περισσότερο από την Κύπρο.

Λυπούμαστε που θα το γράψουμε , αλλά όλο και πιο πολύ συμβιβαζόμαστε με τα τετελεσμένα!

ΥΓ: Περιμένουμε βεβαίως και την τοποθέτηση Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο για να κρίνουμε. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, βλέπετε, όχι απλώς δεν φείδεται «ευχαριστιών» στον Ερντογάν, αλλά και θέλει και την Τουρκία «εγγυήτρια δύναμη» για τη χώρα του. Όπως στην …Κύπρο!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook