Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σας ζητώ να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε πρώτη φορά το 2019» | Video

κυριάκος-μητσοτάκης-σας-ζητώ-να-αναν-1695549
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Την τελευταία ομιλία πριν από τις εκλογές της Κυριακής πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή (19/5) στο Θησείο. Είναι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα και πραγματοποιείται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

«Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την καταπληκτική υποδοχή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του.

«Συναντιόμαστε στο ίδιο μέρος τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβο του 2019. Λίγες ώρες πριν από τη νέα μεγάλη νίκη της ΝΔ. Όλη η Ελλάδα, όλη η Αθήνα είναι μπλε»», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή η συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έκανε το 2019: «αυτό το γαλάζιο ποτάμι είναι πράγματι πρωτόγνωρο για την πόλη μας», σημείωσε

«Σας ζητώ και σήμερα να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019. Αυτά που σας υποσχεθήκαμε τα κάναμε πράξη», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Τέσσερα χρόνια τίμησα τα λόγια μου και έκανα πράξη τα έργα μου»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και στα στοιχήματα «που τα κερδίσαμε και βγήκαμε πάλι νικητές».

Είπε ότι πριν από τέσσερα χρόνια «βάλαμε τα θεμέλια και μεθαύριο ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης συνεχίζουμε την οικοδόμηση της νέας Ελλαδος».

«Η συγκλονιστική σας παρουσία δεν είναι απλά ασύγκριτα μεγαλύτερη, αλλά και ασύγκριτα πιο δυναμική από αυτή του 2019. Από την ίδια θέση τότε τόνιζα ότι σημαντική για εμάς είναι η φύλαξη των συνόρων και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού γιατί η Ελλάδα έχει σύνορα που πρέπει να φυλλάσονται. Δεσμευόμουν ότι θα μειώσουμε φόρους. Τέσσερα χρόνια τίμησα τα λόγια μου και έκανα πράξη τα έργα μου.

Ο κ. Μητσοτακη τόνισε ότι δεν θα πάψει να προσπαθεί μέχρι αυτή η συμφωνία αλήθειας να γίνει το οριστικό συμβόλαιο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

«Το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά από τέσσερα χρόνια θα πετυχαίνει δεύτερη μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει τα πάντα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για εμάς η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός»

«Αυτά που υποσχεθήκαμε τα κάναμε πράξη», τόνισε στη συνέχεια Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα μπορούμε να λέμε τα είπαμε και τα κάναμε πράξη. Πληρώνουμε 50 λιγότερους φόρους, έχουν αφαιρεθεί βάρη 7 δις, ο Ένφια μειώθηκε , έπεσε ο πρώτος συντελεστής, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους.

Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Στηρίξαμε την κοινωνία», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 650 στα 780 ευρώ και οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις για πρ τη φορά μετά από 12 χρόνια.

Μιλώντας για την οικονομία είπε ότι είμαστε ένα βημα πριν την επενδυτική βαθμίδα. «Με κυβέρνηση της ΝΔ το εγγυώμαι ότι θα γίνει πραγματικότητα στις πρώτες 100 ημέρες», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν όσο κι αν κάποιοι έκαναν πως δεν τα έβλεπαν, ενώ για το φράχτη στον Έβρο είπε ότι επεκτείνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στα αναγεννημένα ναυπηγεία μας.«Για εμάς η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε έπειτα ότι «και στο μέτωπο της διπλωματίας δεν μείναμε στάσιμοι», πως είμαστε διεθνής ενεργειακός κόμβος και η φωνή της Ελλαδος ακούγεται. «Αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη», επανέλαβε με έμφαση.

Οι 4 στόχοι μας: Καλύτεροι μισθοί, νέο ΕΣΥ, αποτελεσματικό κράτος, ισχυρή πατρίδα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έγιναν στην παιδεία, στο ψηφιακό κράτος, στα έργα υποδομής, στις παρεμβάσεις για τους αγρότες.

«Χθες είχα την ευκαιρία να θαυμάσω το μετρό της Θεσσαλονίκης μαζί με τα αρχαία. Έργο πραγματικό και όχι ζωγραφιστό σε μουσαμάδες», συνέχισε.

Ο Κυριάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό του final four.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του για την επόμενη τετραετία.

«Να κρατήσετε 4 μεγάλους στόχους. Καλύτεροι μισθοί για όλες και όλους. Νέο εθνικό σύστημα υγείας. Αποτελεσματικό κράτος με αξιολόγηση παντού. Περήφανη και ισχυρή πατρίδα», υπογράμμισε και αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε έναν από αυτούς τους στόχους.

Μεταξύ άλλων μίλησε για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500, για 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία, για τις πολιτικές πρόληψης και για αξιολόγηση στο δημόσιο παντού και για όλους.

«Ο φράχτης στον Έβρο σε δυο χρόνια θα έχει τελειώσει. Τα σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίζονται όπως και οι έρευνες για το φυσικό μας πλούτο», συμπλήρωσε,

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook