Aλέξης Τσίπρας: Θα ματώσουμε αν χρειαστεί για να κερδίσουμε τη μάχη – Όλοι μαζί μπορούμε την ανατροπή

aλέξης-τσίπρας-θα-ματώσουμε-αν-χρειαστ-1703483

Στη Νίκαια βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης (31/5). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023.

 

«Πολίτες της Νίκαιας, πιστέψατε ποτέ στα αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη; Δεν εγκατέλειψα και δεν εγκαταλείψαμε σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Και τότε μας είχαν ξεγραμμένους. Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Πέσαμε πολλές φορές στη διαδρομή μας. Σηκωθήκαμε όμως και παλέψαμε. Πάντα. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατήρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη. Πιο δυνατοί. Και δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε πάλι μαζί, από εδώ από τη Νίκαια. Από την Κοκκινιά, των εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης, των προσφύγων, του μπλόκου. Εδώ που έχουμε τις ρίζες μας. Τις ρίζες της δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα. Εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα «Ο Παύλος ζει».

Εδώ είναι το σπίτι μας. Αυτή είναι η δική μας πολιτική κληρονομιά. Η κληρονομιά ενός ανθεκτικού λαού που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στον συσχετισμό, που δεν το βάζει κάτω. Αυτό είναι και το μήνυμά μας σήμερα προς τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα.

Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από την Κοκκινιά:

  1. Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατήρι.
  2. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω.
  3. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη.
  4. Οι λαϊκές γειτονιές, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα μείνουν χωρίς στήριγμα, χωρίς αποκούμπι, χωρίς κάποιον να εκπροσωπεί γνήσια τα ταξικά τους συμφέροντα.

Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για αυτό.

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού. Για να ενώσουμε με τη δική σας δύναμη τα νήματα που έχουν κοπεί με δική μας ευθύνη. Σε μια νέα πορεία εμπιστοσύνης. Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook