Η «Όμικρον» επικρατεί και στον αριθμό των νέων εισαγωγών – Γιατί αποφασίστηκε παράταση στα μέτρα

η-όμικρον-επικρατεί-και-στον-αριθμό-1355903

Παρά την αποκλιμάκωση στα νέα κρούσματα, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας επιμένουν, γεγονός που οδήγησε τους ειδικούς να εισηγηθούν την παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα ακόμα, δηλαδή έως τις 31 Ιανουαρίου.

“Με αυτόν τον μεγάλο αριθμό των νεκρών κάθε ημέρα και το ΕΣΥ να πιέζεται ακόμα, με 90% σχεδόν των Μονάδων γεμάτο, δεν θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε διαφορετικά”, είπε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, ενδεχομένως να παρουσιάσουν βελτίωση μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες

“Δεν μπορούμε παρά να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί”, καθώς “βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και συνεπώς θα έρθει και η γρίπη”, ενώ “μπορεί να έχουμε και μία νέα πανδημική έξαρση από κάποια άλλη παραλλαγή” του κορονοϊού, υπογράμμισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η “Όμικρον” επικρατεί και στον αριθμό των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών

Εξήγησε στη συνέχεια ότι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει επικρατήσει η παραλλαγή “Όμικρον“, και στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στον αριθμό των νέων εισαγωγών. “Οι νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον, σε μεγάλο ποσοστό, όμως υπάρχουν και αρκετοί νοσηλευόμενοι με την μετάλλαξη Δέλτα, οι οποίοι είχαν κάνει εισαγωγή τις προηγούμενες εβδομάδες”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αποτύπωμα της “Όμικρον” στα παιδιά, σημείωσε ότι τα δεδομένα από το εξωτερικό και την Ελλάδα δείχνουν ότι η εν λόγω παραλλαγή “είναι αρκετά ήπια στα παιδιά. Έχουμε αύξηση των νοσηλειών λόγω του μεγάλου όγκου των περιστατικών, όμως ταυτόχρονα έχουμε και μικρότερη διάρκεια νοσηλείας, και γι’ αυτό δεν έχουμε συσσώρευση περιστατικών στα παιδικά νοσοκομεία”. Διατηρείται σταθερό το επίπεδο των νοσηλειών των παιδιών “περίπου στο 1,5% έως 2 και κάτι τοις εκατό των νοσηλευόμενων ασθενών στην Ελλάδα”, άρα “είμαστε καλά”, πρόσθεσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Σημείωσε, τέλος, ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα εκδίδεται ύστερα από 14 ημέρες μετά το θετικό τεστ.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook