Η Ολλανδία κάνει «πείραμα» εν μέσω πανδημίας στέλνοντας τουρίστες σε ελληνικό νησί

η-ολλανδία-κάνει-πείραμα-εν-μέσω-παν-1054907

Η Ολλανδική ταξιδιωτική εταιρεία Sunweb αναζητά 200 ανθρώπους για να τους στείλει διακοπές στην Ελλάδα, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτές οι διακοπές εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Βάσει του σχεδίου, όσοι επιλεγούν το «πακέτο», θα μπορούν να απολαύσουν οχταήμερες διακοπές στη Ρόδο αξίας 399 ευρώ το άτομο. Όμως δε θα μπορούν να φεύγουν από το ξενοδοχείο τους και θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δέκα ημερών όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πείραμα, το οποίο στηρίζει και η κυβέρνηση.

Η ολλανδική κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια μέχρι τα μέσα Μαΐου, εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Σύμφωνα με το BBC, το πείραμα αυτό έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Αρκετοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το αν πρόκειται για ένα υπεύθυνο εγχείρημα, ή για ένα παράτολμο σχέδιο, καθώς στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί τόσο ο δείκτης μεταδοτικότητας, όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα 16.536 θάνατοι και 1.246.366 μολύνσεις από κορωνοϊό.

Όμως με την κοινωνική κόπωση να εντείνεται, πειράματα σαν και αυτό μπορεί να βοηθήσουν στο να βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος για να κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό οι Ολλανδοί εν μέσω πανδημίας.

Η ταξιδιωτική εταιρεία προσφέρει 187 εισιτήρια σε ανθρώπους ηλικίας από 18 – 70 ετών που θα επιλεγούν με βάση κριτήρια που θα θέσει η κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό πριν και μετά το ταξίδι τους. Αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα, θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα σε ειδικά covid ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με τα έξοδα καλυμμένα από την εταιρεία.

Ολλανδικό πείραμα: Στέλνουν 200 τουρίστες στη Ρόδο εν μέσω lockdown

Μάλιστα, έχει συντάξει ειδικές οδηγίες ασφαλείας για όλο το ταξίδι που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας.

Οι επιλαχόντες θα πρέπει να παραμείνουν σε all inclusive ξενοδοχείο στη Ρόδο και θα έρχονται σε επαφή μόνο με τους εργαζόμενους εκεί. Θα χρησιμοποιούν την πισίνα και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δε θα μπορούν να πηγαίνουν στην παραλία.

Οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Το ταξίδι μπορεί να ματαιωθεί σε περίπτωση που η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί, είτε στην Ολλανδία, είτε στη Ρόδο.

Η Ολλανδία έχει πραγματοποιήσει επίσης μια άλλη σειρά πειραμάτων για να διαπιστώσει ποιες εκδηλώσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν με ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν 500 άτομα και ενός πάρτι με 1.500 καλεσμένους.

Πηγή: cnn.gr

2 thoughts on “Η Ολλανδία κάνει «πείραμα» εν μέσω πανδημίας στέλνοντας τουρίστες σε ελληνικό νησί

  1. Οκτώ μέρες στη Ρόδο 399 ευρώ. Μαζί με τα αεροπορικά από Ολλανδία. Όλα πληρωμένα μέσα στο ξενοδοχείο. Πατρίδα σερβιτόρων. Ντροπή.

  2. ελλαδισταν. τα εχω πει παρα πολλα χρονια τωρα, με τον δρομο που επελεξε η ελλαδιτσα για να νεο-πλουτισει, τα σερβιτορακια (και κατι αλλο) της ευρωπης. παρτε να ‘χετε! λολ και μην ξεχνατε να κανετε τον σταυρο σας μπροστα απο το ‘κονισμα του Στρατηγου Μακρυγιαννο-Κουλη ορνια… ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ, αλοιφτειτε με λαδακι κοπερτον γιατι σας περιμενουν κι αλλα αν δεν αλλαξετε μυαλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook