Η Όλγα Κεφαλογιάννη μας ξεναγεί στο Ρέθυμνο

η-όλγα-κεφαλογιάννη-μας-ξεναγεί-στο-ρέ-1066492

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πρέσβειρα στο Women Political Leaders (WPL) και βέρα Ρεθυμνιώτισσα – καταγωγή και από τους δύο γονείς της – μας ξεναγεί στον «τόπο» της, στο σπάνιο «φυλαχτό» της Κρήτης. Μας ταξιδεύει στο χαρισματικό λιμάνι της Μεσογείου αλλά και στις ομορφιές όλου του νομού του Ρεθύμνου.

«Κοιτάζεις από το αεροπλάνο την Κρήτη ν’ απλώνεται στη θάλασσα και νιώθεις πως αληθινά το νησί τούτο είναι γιοφύρι ανάμεσα στις τρεις ηπείρους. Σημαδεμένο κι απ’ τις τρεις τούτες Μοίρες. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη πήδηξε και έχτισε φωλιά στην Κρήτη το πεινασμένο αρπαχτικό πουλί που το λέμε πνεύμα. Άπλωσε τις φτερούγες του στο Κρητικό χώμα και γέννησε τον μυστηριώδη, βουβό ακόμα, όλο ζωή, χάρη, κίνηση και λαμπρότητα Κρητικό πολιτισμό»

Τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη αποτυπώνουν με ιδανικό τρόπο την εικόνα του τόπου, που θα επισκεφθείτε. Και το Ρέθυμνο, η καρδιά του νησιού, συγκεντρώνει στον υπερθετικό βαθμό όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν την Κρήτη μοναδική.

Για μένα το Ρέθυμνο σημαίνει πάρα πολλά. Είναι ο τόπος καταγωγής των γονέων μου, είναι οι αναμνήσεις μου, είναι τα παιδικά μου καλοκαίρια, είναι τα πρώτα βήματά μου στην πολιτική, είναι οι ρίζες μου. Πέρα από όλα αυτά, είναι ένας ονειρεμένος τόπος. Ένας τόπος που συνδυάζει τα πάντα. Γαλήνη, ιστορία, ρομαντισμό, φύση, θάλασσα, περιβάλλον, ηρεμία, συναισθήματα, ότι κι αν ζητήσεις από τις διακοπές σου μπορείς να το βρεις σε αυτόν τον τόπο.

Μια περιήγηση στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου σε μεταφέρει στις εποχές των Ενετών. Κάθε στενό και κάθε γωνιά κρύβει μια μαγική εικόνα. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο φρούριο της Φορτέτζα.

Το φρούριο της Φορτέτζα

Αν είστε τυχεροί θα παρακολουθήσετε κάποια παράσταση ή συναυλία στο θέατρο «Ερωφίλη» (μέσα στα τείχη του κάστρου) που θα σας μείνει αξέχαστη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ενετικό λιμάνι και τον φάρο. Τόσο εκεί όσο και στα στενά της παλιάς πόλης θα βρείτε πολλά όμορφα μαγαζιά για να απολαύσετε τοπικές γεύσεις και καθαρά ποτά. Μην παραλείψετε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα. Και κυρίως μην φύγετε χωρίς να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας γεμάτα με την ανεπανάληπτη τσικουδιά του φίλου μου Ηλία Μελισσουργού!

Το φοινικόδασος του Πρέβελη

Ατελείωτα χιλιόμετρα παραλίας και χρυσαφένιας άμμου σας περιμένουν για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Οι παραλίες της Βόρειας Κρήτης είναι οργανωμένες και έχετε πολλές επιλογές σε beach bar για να συμπληρώσετε την διασκέδαση σας. Οι παραλίες της νότιας πλευράς του Ρεθύμνου έχουν μία μοναδική αύρα και μια διαφορετική θάλασσα! Πεντακάθαρα καταγάλανα νερά και γραφικοί κόλποι θα σας χαρίσουν εμπειρίες ζωής.

Το φοινικόδασος Πρέβελη με το ιστορικό μοναστήρι, το Δαμνόνι, το Αμμούδι, το μαγικό Αμμουδάκι, ο Πλακιάς, η Σούδα προσφέρονται για ονειρεμένες βουτιές και εικόνες που θα σας συνοδεύουν…

Η παραλία Πλακιάς

Η επίσκεψη σας στο Ρέθυμνο δεν θεωρείται ολοκληρωμένη αν δεν περιηγηθείτε στην ενδοχώρα. Σε όλες τις επαρχίες υπάρχουν όμορφα χωριά, που θα σας εκπλήξουν. Εννοείται ότι θα ανεβείτε στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ως την γενέτειρα μου, τα Ανώγεια! Ένα χωριό γεμάτο ιστορία, θυσίες, παράδοση, μεγαλείο ανθρώπων.

Στην ενδοχώρα θα επισκεφθείτε για προσκύνημα το ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου, σύμβολο εθελοθυσίας και ηρωικής αντίστασης.

Το ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου

Κορυφαία εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, έργο ζωής του μεγάλου Έλληνα Αρχαιολόγου καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη. Εκεί κοντά, μπορείτε να ξεναγηθείτε στον παλιό οικισμό Καψαλιανά, που ο γνωστός αρχιτέκτων Μύρων Τουπογιάννης έχει αναπαλαιώσει και μετατρέψει σε ένα μοναδικό χώρο φιλοξενίας. Συμπληρώστε την περιήγηση σας με μία βόλτα στο παραδοσιακό χωριό Μαργαρίτες με τα αυθεντικά πήλινα.

Μία μόνο επίσκεψη στο Ρέθυμνο δεν φτάνει για να καλύψει όλα όσα θα θέλετε να δείτε και να ξαναδείτε σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Είμαι σίγουρη ότι φεύγοντας θα σχεδιάζετε ήδη τις επόμενες διακοπές σας στην καρδιά της Κρήτης!

Από την Όλγα Κεφαλογιάννη

asist.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook