Η off road οδήγηση καταστρέφει το περιβάλλον του Ψηλορείτη

η-off-road-οδήγηση-καταστρέφει-το-περιβάλλον-1170460

Καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκτός δρόμου οδήγηση με διάφορα μηχανοκίνητα οχήματα, ειδικά στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη, καταγγέλλει ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε και πάλι το φαινόμενο της εκτός δρόμου οδήγησης με μηχανοκίνητα οχήματα, όπως μηχανές, γουρούνες, τζιπ ή 4×4 φορτηγά, στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ανωγείων.

«Η δραστηριότητα αυτή έχει γίνει εμφανής από αυτόπτες μάρτυρες αλλά έχει κατακλύσει και το διαδίκτυο, καθώς απώτερος στόχος των εμπλεκομένων δεν είναι μόνο η προσωπική ευχαρίστηση αλλά και η επίδειξη ικανοτήτων σε γνωστούς και αγνώστους. Οι επιπτώσεις που έχει η αναφερόμενη «δραστηριότητα» στο βουνό είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές… Κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενδημικά είδη τα οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα στα οροπέδια της περιοχής όπως είναι η Νευρίδα, ο Κρόκος και η Χορστρίσεα, μια μοναδική βιοποικιλότητα».

Ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζει, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πως η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη για το μοναδικό τοπίο του Ψηλορείτη είναι υπόθεση όλων των Κρητικών και όλων των επισκεπτών του βουνού.

Προτρέπει μάλιστα όλους όσοι εμπλέκονται να αποφεύγουν την εν λόγω «δραστηριότητα» και ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δασαρχείο, Αστυνομία) θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής επανάληψης παρόμοιων φαινομένων.

«Η εγρήγορση, η συνέργεια και η συνεργασία όλων μας μπορεί να διαφυλάξει τον πλούτο των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών», σημειώνει ο δήμαρχος Ανωγείων.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook