Η ΟΕΒΕΝ Χανίων για τις αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας και τις συνέπειες στο κόστος παραγωγής

η-οεβεν-χανίων-για-τις-αυξήσεις-στον-το-1300668

Η Ο.Ε.Β.Ε.Ν. Χανίων, ήδη από το καλοκαίρι του 2021 με επιστολές στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, είχε επισημάνει τις επικείμενες αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας και τις συνέπειες στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο σύνολο της οικονομίας.

Μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση και δύο χρόνια πανδημίας όπου η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η ενεργειακή κρίση επιβραδύνει τις όποιες θετικές προοπτικές, απειλώντας την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και εν τέλει την κοινωνική συνοχή.

Σε όλη αυτή την ήδη βεβαρημένη κατάσταση έρχεται να προστεθεί η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δημιουργώντας την «τέλεια καταιγίδα».

H O.E.Β.Ε.Ν. καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να στηρίξουν τις επιχειρήσεις, να χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν όλους τους πόρους και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που διαθέτουν, ώστε να συγκρατήσουν τις τιμές. Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ηγηθεί προσπάθεια στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς απαιτείται ευρωπαϊκή συλλογική παρέμβαση.

Με την ευχή να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες

για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook