Η Νιγηρία απαγορεύει τα λευκά μοντέλα στις διαφημίσεις

η-νιγηρία-απαγορεύει-τα-λευκά-μοντέλα-1515453

Από την 1η Οκτωβρίου όλες οι διαφημίσεις στη Νιγηρία θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μοντέλα από τη χώρα, όπως δήλωσε το Ρυθμιστικό Συμβούλιο Διαφήμισης της Νιγηρίας. Αυτό κάνει τη Νιγηρία την πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει νομικά τα λευκά μοντέλα από τις διαφημιστικές καμπάνιες.

Ως μέρος της νέας πολιτικής, το Ρυθμιστικό Συμβούλιο Διαφήμισης της χώρας ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση της χρήσης ξένων μοντέλων και καλλιτεχνών σπικάζ από τον Οκτώβριο.

«Όλες οι διαφημίσεις, το διαφημιστικό και το επικοινωνιακό υλικό μάρκετινγκ πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μοντέλα από τη Νιγηρία και καλλιτέχνες σπικάζ», ανακοίνωσε το Ρυθμιστικό Συμβούλιο Διαφήμισης της Νιγηρίας (ARCON).

Ακόμη και πριν ανακοινωθεί η απαγόρευση, οι εταιρείες έπρεπε να πληρώσουν ένα τιμολόγιο 100.000 Naira (περίπου 240 δολάρια) για κάθε ξένο μοντέλο που χρησιμοποιούνταν σε μια διαφήμιση, μεταδίδει το Yahoo News.

Οι αρχές εξαιρούν τις υπάρχουσες διαφημίσεις, οι οποίες μπορούν να συνεχίσουν να προβάλλονται μέχρι το τέλος των καμπανιών τους.

Ο Steve Babaeko, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιστικών Γραφείων της Νιγηρίας, εκτιμά ότι, μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, περίπου τα μισά ταλέντα στις διαφημίσεις της Νιγηρίας είχαν καταγωγή από τη Βρετανία.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook