Η Νεράιδα και το Παλικάρι: Πώς είναι σήμερα το σημείο που τσακώνονταν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες

η-νεράιδα-και-το-παλικάρι-πώς-είναι-σήμ-1202583

Οι διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ηπειρωτικής και νησιωτικής αποτέλεσαν πολύ συχνά το σκηνικό για να γίνουν ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Εκτός από τα στούντιο και τις γειτονιές της Αθήνας, οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές των ταινιών ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αυτό συνέβη και με την ταινία Η Νεράιδα και το Παλικάρι με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μια πολύ αγαπημένη ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε στην Κρήτη. Εκεί φυσικά γυρίστηκε και η πολύ χαρακτηριστική σκηνή με τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες οι οποίοι τσακώνονται συχνά πυκνά.

Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται, λοιπόν, σε ένα χωριό της Κρήτης. Εκεί υπάρχει μια βεντέτα αιώνων ανάμεσα στους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες. Ο Φουρτουνάκης προξενεύει την κόρη του, Κατερινιώ (Αλίκη Βουγιουκλάκη) με τον Σκανταλάκη στα Χανιά, πράγμα με το οποίο διαφωνεί η ίδια. Ταυτόχρονα ο Μανούσος, γιος του Βροντάκη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) κατεβαίνει από την Αθήνα, μετά από κάλεσμα των γονιών του για να τον προξενέψουν με την κόρη του Κωνσταντογιωργάκη το Λενιώ. Το μοιραίο θα συμβεί όταν βρεθεί τυχαία στο γλέντι του αρραβώνα και αντικρίζει για πρώτη φορά το Κατερινιώ και την ερωτεύεται.

Τελικά και μετά από αρκετές περιπέτειες, ο Μανούσος φτάνει στο μπαλκόνι της κόρης του Φουρτουνάκη, χωρίς να της αποκαλύψει ποιος είναι. Τελικά δίνουν κρυφό ραντεβού έξω ένα μοναστήρι. Εκεί ο Μανούσος, μην μπορώντας να κρατήσει άλλο το μυστικό του, της αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Εξοργισμένη η κόρη του Φουρτουνάκη, τον κυνηγάει με το δίκαννο προσπαθώντας να τον σκοτώσει. Ωστόσο, θα παρέμβει ο παπάς της ενορίας του χωριού, ο πατήρ Νικόλας. Εκείνος της λέει ότι η αγάπη είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού προσπαθώντας να σταματήσει αυτό το μίσος. Η ιστορία που μοιάζει λίγο με Ρωμαίο και Ιουλιέτα, τελικά έχει θετική έκβαση για όλους…

Πώς είναι σήμερα το σημείο που τσακώνονταν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες

Μια σκηνή, λοιπόν, πολύ χαρακτηριστική είναι αυτή που τσακώνονται οι δύο οικογένειες, δηλαδή οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες. Πού είναι γυρισμένη και πώς είναι σήμερα; Πρόκειται για τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και ένα μια συγκεκριμένη γωνία με φόντο τη λίμνη Βουλισμένη. Καμία σχέση με το παρελθόν, βέβαια, τα όσα θα αντικρίσουμε σήμερα. Η περιοχή είναι γεμάτη με μαγαζιά και εστιατόρια αποτελώντας ένα ιδιαίτερα τουριστικό σημείο. Αν βρεθείς, ωστόσο, εκεί θα σου έρθουν, τώρα που ξέρεις, σίγουρα μνήμες από την ταινία.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook