Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καταδικάζει τις διώξεις στους 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου

η-νεολαία-συριζα-χανίων-καταδικάζει-τ-1386366

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων διαπιστώνει σε μια περίοδο όπου η εκπαίδευση κι ιδιαίτερα η τριτοβάθμια δέχεται συνεχώς ραπίσματα από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση της ΝΔ, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την δικογραφία που σχηματίστηκε προ λίγων ημερών ενάντια σε 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης κατόπιν παρέμβασης της ίδιας της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως.

Είναι μία κίνηση η οποία είναι πρωτόγνωρη κι έρχεται σε συνάρτηση με το γενικότερο σχέδιο νόμου που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ να περάσει, το οποίο περικλείει ουσιαστικά όλοι την ιδεολογική και ταξική προκατάληψη κι εμμονή τους με τον θεσμό των Δημόσιων και Δωρεάν Πανεπιστημίων.

Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει την τακτική τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο στις σχολές, προς αποφυγήν αντίδρασης και κινητοποίησης του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο στο οποίο συνοψίζεται ολόκληρη η άποψη της ΝΔ για το δημόσιο πανεπιστήμιο: μικρό, για λίγους αφού για τους υπόλοιπους υπάρχουν τα κολέγια· αυταρχικό, με πειθαρχικά, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και διαγραφές φοιτητών· υποβαθμισμένο ακαδημαϊκά, με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Οι 8 φοιτητές, οι οποίοι απειλούνται με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα με την κατηγορία «αρπαγής» και «αναγκαστικό εγκλεισμό» του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, κάνουν λόγο για μία συνηθισμένη κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου στην οποία μετείχαν περί τους 120 φοιτητές και φοιτήτριες. Είναι απορίας άξιο πως από μία κινητοποίηση 120 ατόμων στοχοποιούνται μόλις 8;

Εμείς ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που διώκονται αλλά και με σύσσωμη την φοιτητική κοινότητα του Πολυτεχνείου καθότι αυτές οι κατηγορίες είναι μία επίθεση προς όλους κι όλες μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και να είναι σίγουρη η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας πως απέναντι σε αυτή την ταξική επίθεση, σ’ αυτήν την τόσο ξεκάθαρη δήλωση στόχων και μέσων, θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Έναν αγώνα δημοκρατίας, για το δημόσιο πανεπιστήμιο, την εκπαίδευση και τη νεολαία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook