Η νέα διπλωματία του «ό,τι να ‘ναι» με την Τουρκία

η-νέα-διπλωματία-του-ότι-να-ναι-με-τ-1539246

Ο Μητσοτάκης βρίσκεται στην Πράγα. Το ίδιο και ο Ερντογάν. Θα συναντηθούν; Mπορεί, αλλά μάλλον όχι. Αυτή τουλάχιστον είναι μέχρι τώρα η ενημέρωση από τις «πηγές» του Μαξίμου.

Πρέπει να συναντηθούν ή ακόμη και αν μας το ζητήσουν, εμείς θα απαντήσουμε ότι εν μέσω καθημερινών προκλήσεων από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου δεν έχει νόημα η συνάντηση;

Μάλλον το δεύτερο, αλλά μην αποκλείσουμε και το πρώτο, μας επισημαίνουν οι «πηγές» του Μαξίμου.

Τώρα αν με βάση όλα αυτά εμείς καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το νέο «δόγμα» της κυβερνητικής διπλωματίας είναι το «δόγμα του ό,τι να’ ναι» θα είμαστε άδικοι;

Την ίδια ώρα, αν η συζήτηση με τις «πηγές» προχωρήσει σε πιο βαθιά νερά, για παράδειγμα τι έγινε και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζάκ Σάλιβαν, επισκέφτηκε μόνο την Τουρκία και δεν έκανε καν τον κόπο να έρθει μια βόλτα από τα μέρη μας, όπως ήταν η συνήθης πρακτική των ΗΠΑ παλαιότερα, οι απαντήσεις εξαντλούνται σε κάποια αμετάφραστα μουρμουρητά.

Επίσης, η ενημέρωση της Αθήνας για τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ Σάλιβαν και Καλίν είναι περίπου το μηδέν και το τίποτα.

Κατά τα λοιπά, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, ο Ερντογάν είναι απομονωμένος και δεν κοιμάται τα βράδια αναλογιζόμενος τους θριάμβους του «δικού μας».

Οκ παιδιά, καληνύχτα και καλή τύχη που έλεγε και ο άλλος.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook