Η ΝΔ στα δίχτυα του Καλογρίτσα: Καλά ξεμπερδέματα!

η-νδ-στα-δίχτυα-του-καλογρίτσα-καλά-ξεμ-1223828

Δαιμόνιος: πέταξε μπαρούφες για τον Παππά χωρίς ποινικό αντίκρισμα, δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τον Τσίπρα, τα γύριζε από εκεί και τα έφερνε από εδώ και στο τέλος οι Νεοδημοκράτες της Επιτροπής τρόμαξαν με αυτόν που εμφάνιζαν ως κελεπούρι.

Τα συμπεράσματα για τους δυο «πρωταγωνιστές» της βεβιασμένης και ατυχούς Προανακριτικής Επιτροπής που έστησε στη Βουλή η κυβέρνηση είναι ήδη ορατά.

Για τον έναν-τον Νίκο Παππά-δεν προέκυψε κάτι ποινικά επιλήψιμο, ώστε να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη. Αν θα απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους πολιτικούς αναλυτές είναι άλλη υπόθεση.

Για τον άλλο όμως – τον Χρήστο Καλογρίτσα- το βέβαιο είναι ότι θα απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη -ήδη την απασχολεί- αλλά και τη ΝΔ. Με άλλα λόγια: ο Μητσοτάκης έμπλεξε.

Λέγεται ότι πίσω από την Καλογριτσιάδα βρίσκεται ο συνήθως ύποπτος Γιώργος Γεραπετρίτης: έπεισε τον Πρωθυπουργό να στήσουν το σκηνικό για να φορτίσουν αρνητικά τον Τσίπρα. Κάτι σαν δεύτερη πράξη της αντίστοιχης επιχείρησης με τον Παπαγγελόπουλο.

Άλλοι πιστεύουν ότι έβαλε το χέρι του και ο άεργος αντιπρόεδρος Πικραμένος.

Ίσως πιο κοντά βρίσκονται όσοι ισχυρίζονται ότι η σχέση Μητσοτάκη- Καλογρίτσα αρχίζει από το 2015, εξ ου και δυο συνεργάτες του βρέθηκαν υπουργοί το 2019 -και ο ένας παραμένει.

Δεν έχει σημασία. Αυτό που προκύπτει ως τώρα είναι ότι η ιδέα να στηριχτούν για την κατασκευή κατηγορητηρίου στον γνωστό και μη εξαιρετέο εργολάβο υπήρξε καταστροφική. Ότι του κοτσάρισαν και τον Ανδρέα Λοβέρδο ως νομικό παραστάτη, μεταφέρει την καταστροφή και στο Κινάλ.

Ο Καλογρίτσας είναι φορτωμένος με πολλά και διάφορα, αλλά είναι «γάτα με πέταλα», για να μπορεί να τον χειριστεί ο Πλεύρης και ο άπειρος βουλευτής που έβαλαν πρόεδρο της Προανακριτικής. Χρόνια και ζαμάνια νταραβερίζεται με πολίτικους όλων των αποχρώσεων για «δουλειές».

Όποιος καταγράψει το βίο και την πολιτεία του θα φρίξει: ένας καταφερτζής όλων των καταστάσεων που παίρνει αμπάριζα από την παραδοσιακή Αριστερά ως «μπροστινός» του Περισσού επί Φλωράκη και βρίσκεται κάτω από οποιαδήποτε πέτρα –εργολαβία για την ακρίβεια-με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Ότι τύλιξε τους ερασιτέχνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφαγαν το παραμύθι του ότι μπορεί να στήσει φιλικό κανάλι, αν τον στηρίξουν – δεν προκαλεί εντύπωση στους παροικούντες. Έχει τουμπάρει άλλους περισσότερο καπάτσους στην πιάτσα. Στον Παππά θα κώλωνε;

Ο πρώην υπουργός του Τσίπρα ανακατεύτηκε με τα πίτουρα και είναι λογικό να τον τρώνε οι κότες.

Αλλά, από όσα ξέρουμε τουλάχιστον, στην υπόθεση για την οποία προσπαθεί να τον διώξει η κυβέρνηση δεν έχει ποινική ευθύνη. Προφανώς συνέδραμε τον Καλογρίτσα-ενδεχομένως και άλλους.

Αλλά η «από-καναλαρχοποίηση» του εργολάβου έγινε με την υπογραφή του και ταυτόχρονα δεν υπάρχει ούτε νύξη για παραβιάσεις στους δυο διαγωνισμούς για τις άδειες.

Το μόνο που μπορεί να του πει κανείς είναι «ας πρόσεχε».

Δεν παραβίασε κανέναν νόμο, ούτε προκύπτει προσπάθεια για ίδιον όφελος. Οι πολιτικοί χειρισμοί είναι άλλο θέμα- και αφορά τον αρχηγό του, όχι τη Δικαιοσύνη.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής θα αποφασίσει ότι θέλει. Αλλά δεν υπάρχει κοινός νους στο μέγαρο Μαξίμου ώστε να σταματήσουν πριν τους βρουν τα χειρότερα; Για την ακρίβεια: προτού ο Καλογρίτσας επιχειρήσει να εξαργυρώσει τις υπηρεσίες που τους πρόσφερε- ως εκεί που ήθελε ο ίδιος.

Οι γνωρίζοντες από μέσα τα πράγματα λένε ότι το κίνητρό του ήταν απλό, συγκριμένο και ορατό: να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ που τσέπωσε από τους Χούρι-και τους «τα έφαγε» όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Να μην τα επιστρέφει ούτε μετά την διαιτητική απόφαση που βγήκε σε βάρος του και της οποίας την εκτέλεση προσπάθησε να καθυστερήσει ο Λοβέρδος, προφανώς μέχρι να ετοιμάσουν οι φίλοι του στην ΝΔ την Προανακριτική.

Δεν τα επιστρέφει επειδή δεν θέλει-είναι πολλά λεφτά Άρη -ή επειδή δεν τα έχει. Και η συνήθης πονηριά των χειρισμών του κατέστρωσε οδούς διαφυγής- με πρώτη αυτή που θα άρεσε ιδιαιτέρως στο μέγαρο Μαξίμου: ότι τα λεφτά πήγαν για να βγάλει εφημερίδα ο Κώστας Βαξεβάνης.

Αυτό το σενάριο ξετινάχθηκε από τον εκδότη του Documento, αλλά πλέον ακόμη και από ορμισμένους εχθρούς του, που αναγνωρίζουν ότι τα λεφτά πήγαν στην τσέπη του Καλογρίτσα και εκεί επιδιώκει να παραμείνουν.

Καθώς οι μόνοι που μπορούσαν να τον συνδράμουν πλέον είναι οι κυβερνητικοί, σαυτούς κατέφυγε. Είδαν το τυρί αλλά όχι και τη φάκα. Ο Καλογρίτσας τους έχει ήδη τυλίξει στα δίκτυα του- και πόσο εύκολο είναι για αυτόν φάνηκε από τα καψόνια που τους έκανε πριν πάει στην επιτροπή και όσα είπε ανακρινόμενος

Δαιμόνιος: πέταξε μπαρούφες για τον Παππά χωρίς ποινικό αντίκρισμα, δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τον Τσίπρα, τα γύριζε από εκεί και τα έφερνε από εδώ και στο τέλος οι Νεοδημοκράτες της Επιτροπής τρόμαξαν με αυτόν που εμφάνιζαν ως κελεπούρι.

Ο Καλογρίτσας έπαιξε το ρόλο που του ζήτησαν-απλώς τον έπαιξε όπως ήθελε ο ίδιος. Αυτό δεν ακυρώνει το «ντηλ» με την κυβερνητική πλευρά. Μπορούν να ρωτήσουν όποιον θέλουν: δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί του. Τώρα τους έχει στο τσεπάκι….

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook