Η ΝΔ επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ γιατί άσκησε… κριτική για τις φωτιές

η-νδ-επιτίθεται-στο-πασοκ-γιατί-άσκησε-721518

Την ώρα που το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, η Λέσβος, τα Γρεβενά και η Μεσσηνία καίγονται, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη και τα Μέγαρα και μόλις έναν χρόνο από το πύρινο θρίλερ στην Πάρνηθα, τη Βαρυμπόμπη και τη Βόρεια Εύβοια, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ γιατί άσκησε… κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές.

«Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες. Ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρόληψη, τα πτητικά μέσα, οι πυροσβέστες, ο προϋπολογισμός της πολιτικής προστασίας και του καθαρισμού δασών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ το 112 λειτουργεί υποδειγματικά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ», αναφέρει η Πειραιώς.

«Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί «κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα» και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης», καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Οι βολές του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν τη «γαλάζια» αντίδραση

Νωρίτερα, ο γραμματέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αποστολόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς.

«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

«Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο», σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα», κατέληγε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ieidiseis.gr

2 thoughts on “Η ΝΔ επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ γιατί άσκησε… κριτική για τις φωτιές

  1. Ο/Η H χώρα ανήκει στα παιδιά σας, οι πατεράδες σας σας παραδώσαν μια πράσινη χώρα, εσείς θα παραδώσετε στα παιδιά σας ένα κάρβουνο ! ΓΙΑΤΙ ? λέει:

    Σιχαίνομαι και την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι και οι εκάστοτε πατερίτσες τους, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βαρουφακηδες, Βελόπουλος που τους στηρίζουν και τους κάνουν πλάτη να καταστρέφουν την χώρα και μας από το 74 και μετά. Ο κυριολεκτικα εμετικός ισχυρισμός της ΝΔ ότι έφτιαξαν το 112 γιατί ενδιαφερωντε για τις ……ζωές μας είναι τόσο γελοία και δείχνει οτι τους ενδιαφέρει ΝΑ ΚΑΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ για τους έξεις λόγους : Το 112 δεν είναι μέσω πυρόσβεσης η καταπολέμησης πυρκαγιάς, είναι ένα απλό σήμα εκκένωσης πληθυσμού. Επομένως η αναφορά στο 112 είναι τζάμπα μαγκια γιατί αυτό υπάρχει πια σε όλο τον κόσμο, είναι ευρωπαϊκή οδηγία και υπάρχει όχι λόγω ΝΔ αλλά λόγω social media και τηλεφώνων που κρατάμε όλοι και δεχόμαστε μηνύματα ανάγκης, πυρκαγιών, κλοπή παιδιού, εξαφάνιση παιδιού κλπ άρα οταν αναφερωντε στο 112 είναι για να δείξουν ότι έκαναν κάτι, αλλά όχι αυτό που χρειάζεται, ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ !
    Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ θέλει και προσπαθεί να κάψει όλη τη χώρα για να φερουν οι Γερμανοί της ανεμογεννήτριες να κονομήσουν και οι Γερμανοί και τα σκουπίδια οι ανθέλληνες πολιτικοί που έχουμε γεμίσει τη Βουλή ! Σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε, η χώρα είναι δικά σας, εσεις πρέπει να εμποδίσετε αυτά τα σκουπίδια να την κάνουν κάρβουνο ! Αυτή η χώρα ανηκει στα παιδιά σας, όχι σε αυτους τους κερατάδες !

  2. Αυτή η κυβέρνηση δεν αντέχει την κριτική. Απόδειξη είναι ότι την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ την αποκαλεί λαϊκισμό. Την κριτική του ΜΕΡΑ25 λαϊκισμό. Την κριτική του ΠΑΣΟΚ αφού ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκισμό. Μόνο το ΚΚΕ δεν τον απασχολεί επειδή αναφέρεται σε συγκεκριμένους ψηφοφόρους. Αν έχεις συνηθίσει το λιβανιστήρι από τα ΜΜΕ, τα οποία έχεις χρυσοπληρώσει , πώς να σου φανεί η κριτική; Είπαμε, εμείς οι άριστοι τα κάνουμε όλα άριστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook