Η ΝΔ «δίνει» τον Πατούλη για να μείνει «εκτός κάδρου» ο Μητσοτάκης – Θέλει Χαρδαλιά για Περιφερειάρχη

η-νδ-δίνει-τον-πατούλη-για-να-μείνει-1365008

Ο υφυπουργός Άμυνας όμως φέρεται να επιθυμεί θέση στην Ευρωβουλή- Ερωτηματικά για το λόγο της ρήξης του Μαξίμου με τον ισχυρό άνδρα της Περιφέρειας Αττικής

Κορυφή του παγόβουνου των όσων υπογείως συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα φαίνεται πώς είναι η ενέργεια της «Ομάδας Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας να «δώσει» με βίντεο –στην ψύχρα- τον Γιώργο Πατούλη ως υπεύθυνο που έκλεισαν οι δρόμοι στο Λεκανοπέδιο από την …«Ελπίδα»!

Είναι φανερό πως το Μαξίμου δε διστάζει να απαξιώσει τον Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να μείνει «εκτός κάδρου» ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το μόνο πρόσωπο τελικά που δεν είναι «αναλώσιμο» στην κυβέρνηση. Η σφοδρότητα της επίθεσης, όμως, δείχνει πως δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος της στοχοποίησης του Γιώργου Πατούλη από το κόμμα που ανήκει και τον στήριξε για την Περιφέρεια.

Οι πραγματικοί λόγοι της ρήξης –γιατί περί αυτού πρόκειται- του Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη δεν είναι ακόμα γνωστοί. Στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά, κάποια και μη πολιτικά, τίποτε όμως δεν είναι επιβεβαιωμένο. Να θυμίσουμε απλώς πως ο Γιώργος Πατούλης αρχικά θέλησε να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων, απείλησε και με «αντάρτικο» όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Κώστας Μπακογιάννης και ως «αντάλλαγμα», προκειμένου να μην είναι υποψήφιος για την Αθήνα, του δόθηκε η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Η δε αλήθεια είναι πως η προσωπική του χημεία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ καλή.

Αν, όμως, οι πραγματικοί λόγοι της ρήξης του Μαξίμου με τον Γιώργο Πατούλη δεν έχουν γίνει γνωστοί –τουλάχιστον ακόμα- η ηγεσία του κόμματος δεν επιθυμεί μια νέα υποψηφιότητα για την Αττική του νυν Περιφερειάρχη.

Οι μυημένοι γνωρίζουν πως στο Μαξίμου θα ήθελαν για υποψήφιο στην Περιφέρεια τον πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας και νυν υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, κάτι που και ο ίδιος το αφήνει ανοιχτό, αλλά –όπως λέει σε συνομιλητές του- για τις μεθεπόμενες κάλπες!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, άλλωστε, πεισμένος ότι ο Γιώργος Πατούλης θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία, ανεξαρτήτως των σχέσεών του με το Μαξίμου, επιδιώκει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής-πολύ περισσότερο που η δημοτικότητα που διατηρεί τον καθιστά φαβορί για την εκλογή του στο Στρασβούργο.

Ο Γιώργος Πατούλης, πάντως, εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρός και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα τολμήσει να κατεβάσει άλλο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια, εκτός και αν στο παρασκήνιο υπάρξει συμφωνία για άλλο πόστο για τον νυν Περιφερειάρχη.

ΥΓ1: Δεν αισθάνεται ο Γιώργος Πατούλης την ανάγκη να απαντήσει στο βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας» της ΝΔ που δεν του επιρρίπτει απλώς τις ευθύνες για το κλείσιμο των δρόμων του Λεκανοπεδίου από την κακοκαιρία, αλλά ουσιαστικά τον ευτελίζει; Θα πείτε τις δηλώσεις του ανεβάζει στο βίντεο, τι να πει-άλλωστε είναι ίσως η πρώτη φορά που η «Ομάδα Αλήθειας» λέει …αλήθειες!

ΥΓ2: Δεν αποτελεί ντροπή που ούτε ένας (1) δημοσιογράφος μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτό το κείμενο δεν έχει ρωτήσει τον Γιώργο Πατούλη τι απαντά στην «Ομάδα Αλήθειας» του κόμματός του;

ΥΓ3: Κάποιοι από την αντιπολίτευση του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια θίχτηκαν από το χθεσινό μας ερώτημα «αν υπάρχει αντιπολίτευση στον Πατούλη». Αντιπαρερχόμαστε ως φανερά ανόητα τα σχόλια στο διαδίκτυο ότι …στηρίζουμε τον Πατούλη(!) και δίνουμε μια …συμβουλή: Δες τε πώς κάνει …αντιπολίτευση στον Πατούλη η Νέα Δημοκρατία μέσω της «Ομάδας Αλήθειας».

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook