Η Νάνσυ Αγγελάκη περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

η-νάνσυ-αγγελάκη-περιγράφει-πώς-περνά-1029303

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά η πολιτικός μηχανικός και δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη

Πώς βιώνεις αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό; Η κοινωνία μας ζει το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες διαβίωσης, στην προσπάθεια να περιοριστούν οι συνέπειες ενός άγνωστου ιού. Όπως όλοι μας, έτσι κι εγώ, προσπαθώ με ψυχραιμία και με υπομονή να αντιμετωπίσω την κατάσταση αυτή, αν και βέβαια υπάρχουν στιγμές που ο εγκλεισμός αυτός, προκαλεί έντονο προβληματισμό και άγχος για την επόμενη μέρα.

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι; Είμαι σπίτι από τις 14 Μαρτίου που ανακοινώθηκαν τα μέτρα.

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι Δεν βγαίνω πολύ συχνά και μόνο όταν χρειάζεται, κυρίως βγαίνω για ψώνια.

Τι γίνεται με τη δουλειά;  Έχω αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του τεχνικού μου γραφείου από τις 14 Μαρτίου όπως προανέφερα, (αναβάλλοντας και τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου χώρου μου στο Μέγαρο Πάνθεον που είχα προγραμματίσει για τις αρχές Απριλίου) αλλά συνεχίζω την εργασία από το σπίτι, μέσω τηλεφώνου και διαδικτυακά. Αναφορικά με τα τουριστικά καταλύματα που διατηρούμε, είμαστε σε αναμονή και δεν έχουμε υλοποιήσει ακόμα καμία συντήρηση μην γνωρίζοντας ακόμα πότε και αν θα ανοίξουμε.

Επίσης, ως Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζω να έχω επαφές με συμπολίτες μου για θέματα – προβλήματα του Δήμου Χανίων που τους απασχολούν.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι; Με ασχολίες του γραφείου, ενώ με την ευκαιρία που και ο γιός μου σπουδάζει μηχανικός, ενημερωνόμαστε σε νέες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν την επιστήμη μας και βρίσκουμε νέα σημεία επαφής και πολλά κοινά ενδιαφέροντα.

Επίσης, επικοινωνώ συχνότερα με φίλους που πριν η δύσκολη καθημερινότητα δεν μου το επέτρεπε, βλέπω ταινίες, ακούω μουσική, ασχολούμαι με τον κήπο μου και φυσικά με τον Τζακς τον μικρό μας τετράποδο φίλο.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν; Βρήκα χρόνο να μαγειρέψω, να πειραματιστώ με γλυκά, να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω τηλεόραση και κυρίως να γνωρίσω καλύτερα το σπίτι και τον εαυτό μου.

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα;  Κατ΄ αρχήν την προσωπική επαφή αλλά και τις ασχολίες μου στην Λιτσάρδα όπου διατηρώ τις τουριστικές κατοικίες.

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα;  Την περαιτέρω ανάπτυξη του γραφείου μου και μάλιστα τώρα που μεταφερθήκαμε στο νέο μας χώρο. Επίσης τις δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;  Θεωρώ ότι μέσα από όλο τούτο που βιώνουμε θα «βγούμε» άλλοι άνθρωποι, με λιγότερες καταναλωτικές ανάγκες, και βαρύτητα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες ;  Την ανάγκη των ανθρώπινων σχέσεων, με την σκέψη ότι τα σημαντικά στη ζωή είναι η υγεία, η ευθύνη, ατομική και συλλογική. Την ανάγκη επανακαθορισμού της στάσης μας απέναντι στην αξία της ζωής και των προτύπων που είχαμε ως κοινωνία.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Μία βόλτα στη φύση… και η επανασύνταξη του γραφείου μου.

Σκεπτόμενη την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει περισσότερο;  Με προβληματίζει κατ΄ αρχήν η οικονομική κατάσταση της χώρας και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

Όπως σε κάθε ταραχώδη στιγμή της ιστορίας, η εμπειρία του ιού πρέπει να μας θυμίζει ότι τίποτε και ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Διότι η νηνεμία μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να δώσει τη θέση της στο χάος.

Και την επόμενη μέρα, πολλά πρέπει να αντιμετωπιστούν: Δομές και οικονομίες πρέπει να ξαναορθωθούν, ανοιχτές πληγές στον ψυχισμό των ανθρώπων θα πρέπει να επουλωθούν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook