Η μυστική «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας – Παραμυθένιο τοπίο

η-μυστική-γαλάζια-λίμνη-της-ελλάδας-1186877

Ένα απαράμιλλου κάλλους φυσικό σκηνικό βρίσκεται κρυμμένο στο νομό Κιλκίς, με μια απίστευτη μαγεία και γοητεία που κερδίζει ακόμη και τον πιο ρεαλιστή. Ο λόγος για τους καταρράκτες του Σκρα, στις ορεινές πλαγιές του Πάικου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Κιλκίς.

Η μυστική «Γαλάζια Λίμνη» της Βόρειας Ελλάδας, θα έλεγε κανείς, είναι ένα ονειρικό τοπίο βγαλμένο λες από παραμύθι, έξω από το ιστορικό χωριό Σκρα -γνωστό για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1918.

Μέσα στο πυκνό δάσος, στο δρόμο που συνδέει το χωριό με τον Αρχάγγελο, ένα μαγικό σκηνικό με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και την λιμνούλα που δημιουργείται από τα τρεχούμενα νερά τους, αποτελεί το κοινό μυστικό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Με την φύση να έχει κάνει στην κυριολεξία το θαύμα της, ο επισκέπτης δεν χορταίνει να απολαμβάνει την πραγματική όαση που απλώνεται μπροστά του. Τα αμέτρητα ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν σε καταρράκτες διαφόρων μεγεθών, οι οποίοι με την σειρά τους δημιουργούν την πανέμορφη «γαλάζια λίμνη» της Βόρειας Ελλάδας.

Καταρράκτες σε διάφορα μεγέθη σχηματίζονται από το νερό που πέφτει με ορμή, με τη βουή του να εξαφανίζει κάθε άλλο ήχο. Τα δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα κι από εκεί, τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν στο σημείο δημιουργώντας την πανέμορφη αυτή λίμνη.

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook