«Η μητέρα και τα παιδιά είχαν κακοποιηθεί για μεγάλο διάστημα» – Νέα στοιχεία για το 14χρονο θύμα κυκλώματος μαστροπείας

η-μητέρα-και-τα-παιδιά-είχαν-κακοποιη-1656059

Θύματα ενδοοικογενειακής βίας είχαν πέσει η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της ανήλικης που διαμένει σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη και έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας.

Σημειώνεται πως η 14χρονη προέρχεται από μία διαλυμένη οικογένεια με 4 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα. Μάλιστα η μητέρα του κοριτσιού είχε καταγγείλει πως τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης. Η ίδια είχε φύγει από το σπίτι, καθώς φοβόταν για τη σωματική της ακεραιότητα, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών από τον πατέρα των παιδιών.

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο δικηγόρος μιλώντας στο Mega επιβεβαίωσε αρχικά πως τα παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα καθώς η μητέρα δεν είχε τη δυνατότητα να τα αναθρέψει. Παράλληλα, ο ίδιος κατήγγειλε πως τα δύο από τα τέσσερα κορίτσια είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ίδρυμα. Περισσότερες από 50 φορές είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους στις Αρχές, ενώ απουσίαζαν από το ίδρυμα για πολλές ώρες, συγκεκριμένα από το απόγευμα μέχρι και τις μεγάλες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν δεν ήταν οι καλύτερες. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία και η μητέρα είχε εμπιστευτεί στην Πολιτεία την προστασία των παιδιών. Η συγκεκριμένη γυναίκα και τα μέλη της οικογένειας έχουν υποστεί επί μεγάλο διάστημα μεγάλη κακοποίηση, ώστε ακόμα και οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν διέλθει από μεγάλη κρίση», είπε ο δικηγόρος αναφερόμενος στη σχέση των παιδιών με τη μητέρα τους.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, η μητέρα δηλώνει έκπληκτη σχετικά με όλα όσα διαδραματίστηκαν στο ίδρυμα, καθώς εκείνη λόγω της αδυναμίας της να τα μεγαλώσει, είχε εναποθέσει τη φροντίδα τους στην Πολιτεία.

Δείτε το βίντεο:

«Το ίδρυμα μού έκρυβε πολλά πράγματα»

«Μιλούσα μαζί της, αλλά όχι συχνά. Ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλής. Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν (και η μεγαλύτερη κόρη της, ηλικίας 16 ετών διέμενε στη συγκεκριμένη δομή). Είχαν φύγει πολλές φορές και γι’ αυτό έβγαιναν τα alerts, ήταν σε κίνδυνο τα παιδιά μου. Δεν με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα, εγώ έπαιρνα τηλέφωνο. Μου έκρυβαν πολλά πράγματα» λέει συναισθηματικά φορτισμένη μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Τους ρώταγα πού ήταν τα παιδιά και μου έλεγαν θα γυρίσουν, τους ρωτούσα πόσο καιρό έλειπαν και δεν μου απαντούσαν. Θέλω να πάνε σε άλλο ίδρυμα, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου. Έκανα αίτηση στον εισαγγελέα για να πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον μέχρι να μπορώ να τα πάρω εγώ» ανέφερε η μητέρα.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι για αυτό που συνέβη στην κόρη της ευθύνονται οι «κακές παρέες», ενώ τονίζει ότι εκείνη δεν έχει ευθύνη. «Αισθάνομαι άθλια. Ντρέπομαι για τα παιδιά μου. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω», είπε, όμως παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά τους για να τα στηρίξει.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook