Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει τα πάνω-κάτω στα ταξίδια: Πιλότοι σε καραντίνα και ακύρωση 2.100 πτήσεων

η-μετάλλαξη-όμικρον-φέρνει-τα-πάνω-κάτ-1260816

Η μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί προβλήματα και στα αεροπορικά ταξίδια, αφού πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου – και κυρίως πιλότοι – βρίσκονται σε καραντίνα για τον κορονοϊό. Μόνο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων οι ακυρώσεις πτήσεων έφτασαν τις 8.000, ενώ σήμερα ήδη έχουν ανακοινωθεί 2.100.

Οι 2.100 ακυρώσεις πτήσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως αναφέρει η τελευταία καταμέτρηση του Flightaware, αφορούν κυρίως την Κίνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ (ένα τέταρτο του συνόλου). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες 800 ακυρώσεις για αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας και άλλα προβλήματα στα ταξίδια.

Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και άλλα μέλη πληρωμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω έκθεσής τους στην Covid, γεγονός που οδήγησε εταιρίες, όπως οι Lufthansa, SAS, Delta, United Airlines και Alaska Airlines να ακυρώσουν πτήσεις.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ήταν αυτές με τις περισσότερες ακυρώσεις σήμερα: η China Eastern ακύρωσε 418 πτήσεις, το 20% του πτητικού της προγράμματος, ενώ η Air China ακύρωσε 196 πτήσεις, το 17% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Η Ευρώπη φαίνεται σχετικά ανεπηρέαστη. Η Air France, συγκεκριμένα, δεν έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα αυτά, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Οι καιρικές συνθήκες και το κλείσιμο των συνόρων αποτελούν επίσης λόγους για τις ακυρώσεις αυτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει τα πάνω-κάτω στα ταξίδια: Πιλότοι σε καραντίνα και ακύρωση 2.100 πτήσεων

  1. Είμαι σε θέση να γνωριζω, ( παρακαλάω κάντε το Google ) ότι οι Αμερικανικές εταιρείες που αναφέρατε δεν μπορούν να εκτελέσουν τις πτήσεις λόγω απουσίας πιλότων και προσωπικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω άρνησης να εμβολιαστεί. Αυτά για τις αμερικανικές εταιρείες μόνο που γνωρίζω. Θα πήγαινα πιο κάτω κάνοντας την υπόθεση ότι σύντομα θα αρχίσουν οι πτωχεύσεις η τα merge μεταξύ των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών λόγω έλλειψης πιλότων που φεύγουν έξω για να εργαστουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook