Η Μέγκαν Μάρκλ απαγγέλλει… Ντίνο Χριστιανόπουλο

η-μέγκαν-μάρκλ-απαγγέλλει-ντίνο-χρισ-927190

«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος». Τον αιχμηρό αυτόν στίχο του Έλληνα ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει με νόημα η Μέγκαν Μαρκλ στο φινάλε της πρώτης σεζόν του podcast της, «Archetypes».

«Πολύ καιρό πριν, άκουσα μια φράση, που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα», ανέφερε η Δούκισσα του Σάσεξ, εξηγώντας τον στίχο αυτόν που επέλεξε: «Επειδή μιλάμε για ταμπέλες και κουτάκια, στα οποία ίσως προσπαθήσουν να σας στριμώξουν όπως και ρόλους ή στερεότυπα που σας αποδίδονται και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο άτομο που είστε, αυτή είναι η φράση με την οποία ήθελα να σας αφήσω», είπε για τον στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Και πρόσθεσε: «Συνέχισε να εξελίσσεσαι φίλε μου και θα σε δω στην απέναντι πλευρά. Όπως πάντα, είμαι η Μέγκαν».

 

Στο τελευταίο της podcast με τίτλο «Man-ifesting a Cultural Shift» η Μαρκλ συμπεριέλαβε για πρώτη φορά άνδρες (Τρέβορ Νόα, Τζαντ Άπαταου και Άντι Κοέν) και συζήτησε μαζί τους τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα οι γυναίκες τα στερεότυπα που εδώ και καιρό ταλαιπωρούν τις γυναίκες.

Όσο για το μέλλον του podcast «Archetypes», οι θαυμαστές της ελπίζουν διακαώς για μια δεύτερη σεζόν που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αν και η Μαρκλ ανέφερε ότι η πλατφόρμα ήταν θετική.

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Το κορμί και το σαράκι

Το δίστιχο «και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος» αποτελεί ποίημα του 1978 του Ντίνου Χριστόπουλου, το οποίο είναι ενταγμένο στον κύκλο ποιημάτων «Το κορμί και το σαράκι». Έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες ενώ το 1995 εντάχθηκε και σε συλλογή που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οδυσσέας  σε μετάφραση στα αγγλικά από τον Νίκολας Κόστις. Εμφανίζεται επίσης στην συγκεντρωτική έκδοση ποιημάτων του Χριστιανόπουλου το 1998 από τις εκδόσεις Διαγώνιος ενώ οριστικά καταχωρήθηκε στα «Μικρά ποιήματα» από τις εκδόσεις Ιανός το 2004.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook