Η μεγάλη σημασία της συντροφικότητας – Τι μας προσφέρει

η-μεγάλη-σημασία-της-συντροφικότητας-8-979797

Μέρες αγάπης, μέρες που ερχόμαστε κοντά. Μέρες να θυμηθούμε τα θετικά της συντροφικότητας και να νιώσουμε ευγνώμονες. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο και όταν υπάρχει πρέπει να το απολαμβάνουμε στο μέγιστο. Σήμερα λοιπόν η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα μας υπενθυμίζει τη σημασία της συντροφικότητας για να γλυκάνουμε λίγο.

“Θέλω να νιώσω την συντροφικότητα, τη ζεστασιά της…” Συντροφικότητα! Πως ηχεί αυτή η λέξη στα αυτιά μας, τι συναισθήματα γλυκά μας βγάζει, πόσοι είναι εκείνοι και εκείνες που την αναζητούν, πόσοι και πόσες την νοσταλγούν…

Όταν μιλάμε για συντροφικότητα, νιώθουμε τη σχέση να πηγαίνει σε άλλα μονοπάτια, περνώντας μέσα από πιο βαθιά συναισθήματα αλλά και πιο γεμάτα, πιο ολοκληρωμένα.

Τι είναι η συντροφικότητα;

Είναι η αίσθηση της κοντινότητας, νιώθουμε την ύπαρξη της συναισθηματικής σύνδεσης και της υποστήριξης από το άλλο μέλος της σχέσης. Μπορούμε και οι δύο μας να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τα βιώματά μας, τις εμπειρίες μας και να νιώσουμε ακόμη πιο κοντά ο ένας με τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όσο μεγαλώνουμε, αναζητάμε την συντροφικότητα όλο και περισσότερο…

Τι μας προσφέρει η συντροφικότητα;

-Μπορούμε να μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας μέσα από τον άλλον, να “αντιληφθούμε” και να συνειδητοποιήσουμε καταστάσεις που δεν είχαμε φανταστεί.

-Μπορούμε να δώσουμε φροντίδα, στήριξη, αγάπη, νοιάξιμο, μοίρασμα.

-Μπορούμε να πάρουμε φροντίδα, στήριξη, αγάπη, νoιάξιμο, μοίρασμα.

-Έχουμε την παρεούλα μας, περνάμε όμορφα και ζεστά, δεν είμαστε μόνοι.

-Έχουμε τον άνθρωπό μας με τον οποίο μοιραζόμαστε τις καλές αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές, όπως και το μοίρασμα της καθημερινότητας.

-Έχουμε τον ερωτικό μας σύντροφο, τον σεξουαλικό μας παρτενέρ.

-Απολαμβάνουμε ορμόνες που εκκρίνονται από την αγκαλιά και την αίσθηση της κοντινότητας που μας αγαλλιάζουν και μας κάνουν να νιώθουμε ακόμα πιο όμορφα.

-Απολαμβάνουμε μία ποιοτική επικοινωνία.

-Νιώθουμε συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά.

-Νιώθουμε την αποδοχή από τον άλλον, νιώθουμε πως είμαστε σημαντικοί για αυτόν.

-Εξελισσόμαστε συναισθηματικά, ψυχικά.

-Εξελισσόμαστε και πνευματικά, καθώς ο άλλος δίνει πνευματικά ερεθίσματα και τροφή για σκέψη…

Πηγή: tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook