Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ στα Χανιά – Σε μια εβδομάδα το Final-Four του Κυπέλλου γυναικών στον Κλαδισό

η-μεγάλη-γιορτή-του-μπάσκετ-στα-χανιά-1410892

Από την Παρασκευή 8 Απριλίου ως την Κυριακή 10 Απριλίου, τα Χανιά θα ζουν σε ρυθμούς καλαθoσφαίρισης, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού θα διεξαχθεί το Final-Four του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών.

Ιδιαίτερα σημαντικό για το αθλητικό στερέωμα της πόλης, το γεγονός ότι στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μαζί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ελευθερία Μοσχάτου, έφτασε και ο ΟΑΧ. Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο δημαρχείο Χανίων παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές.

Ο Στέλιος Δερμιτζάκης, τεχνικός διευθυντής του ΟΑΧ, εξήρε την επιτυχία της ομάδας του:

«Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα μας να συμμετέχει στο Final-Four. Η ομάδα των Χανίων αυτή τη χρονιά έχει πετύχει κάτι που δεν έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια ομάδα καλαθοσφαίρισης της Κρήτης. Είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας με δυνατότητα συμμετοχής στο Eurocup του χρόνου, ενώ συμμετέχουμε και στον ημιτελικό του final-four κυπέλλου γυναικών που θα γίνει στην πόλη μας.»

Στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Κλαδισού θα βρίσκονται μικρά παιδιά με τους γονείς τους από σχολεία και ακαδημίες διάφορων αθλημάτων από όλη την Κρήτη. Όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

«Θεωρούμε ξεχωριστό το συγκεκριμένο γεγονός. Πρόκειται για άθλημα ομαδικό, που διδάσκει το συλλογικό πνεύμα και την κοινωνική αλληλεγγύη. Είναι μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση που προβάλλει τα Χανιά μας ως τόπο διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων και ως τόπο προορισμού», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστας Γύπαρης.

«Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας που για πρώτη φορά μια γυναικεία χανιώτικη ομάδα όπως ο ΟΑΧ συμμετέχει σε Final-four. Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 17:00 θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός και στις 20:00 ο δεύτερος, ενώ ο μεγάλος τελικός θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου στις 15:00», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης.

Οι ομάδες θα διασταυρωθούν ως εξής:

Ημιτελικοί-Παρασκευή 8 Απριλίου

17:00 ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου-ΟΑ Χανίων

20:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ-Παναθηναϊκός ΑΟ

Τελικός-Κυριακή 10 Απριλίου

15:00 Νικητής Α’ Ημιτελικού-Νικητής Β’ Ημιτελικού

Συνδιοργανωτές, πέραν της ΕΟΚ είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων.

Δείτε δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook