Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr – Τι ψηφίζουν οι Χανιώτες και ποιοι προηγούνται στη “μάχη του σταυρού”

Χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαϊου, φαίνεται να διαμορφώνεται το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στο νομό Χανίων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ, σύμφωνα με την μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr. Το δικό της ενδιαφέρον παρουσιάζει η “μάχη” των υποψηφίων βουλευτών για τον “σταυρό” που αποκαλύπτει τάσεις “έκπληξη”.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,3% έναντι 29,4% της ΝΔ, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στις 0,9 μονάδες και στα όρια του στατιστικού λάθους. Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, με 3,4% το ΜέΡΑ25, με 3,3% το ΚΚΕ και με ποσοστά κάτω του 3%, η Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση κλπ.Σημειώνεται ότι το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει υψηλό και φτάνει στο 20,2%.

Συσπειρώσεις/Μετακινήσεις ψηφοφόρων

Και τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν μεγάλη συσπείρωση σε σχέση με τις ευρωεκλογές, όπως βλέπετε στην καρτέλα που ακολουθεί:Αποτελέσματα Ευρωεκλογών

Η “μάχη του σταυρού”Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους βουλευτές, στη Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη καταγράφει ισχνό προβάδισμα τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές γνώμες.

Αναλυτικότερα, το 66,2% των ερωτηθέντων, απαντά πως “σίγουρα/μάλλον” θα την ψήφιζε και το 31% ότι “σίγουρα/μάλλον” δεν θα την ψήφιζε. Ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδάκης σε “απόσταση αναπνοής” με 64,4% θετικές γνώμες και μόλις 26,1% αρνητικές γνώμες, εύρημα που αφήνει ανοιχτή την πρώτη θέση στο νομό Χανίων.

Ο δε Βολουδάκης, παρότι έχει διατελέσει υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά και είναι γνωστός στους Χανιώτες, φαίνεται ότι την μεγάλη δυναμική του την έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα.

Στην τρίτη θέση δείχνει να “παγιώνεται” ο Βασίλης Διγαλάκης, με τις θετικές γνώμες στο 33,7% και με ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ να μην τον γνωρίζει ακόμα.Στην παρακάτω κάρτα βλέπετε την ανάλυση με βάση την περιοχή.Στον ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης φαίνεται ότι θα παίξουν “ψήφο με ψήφο” για την πρώτη θέση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η μοναδική εκλόγιμη για το κυβερνών κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταθάκης συγκεντρώνει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από τους ερωτηθέντες ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, για την ιδιότητά του, απαντά ότι δεν τον γνωρίζει…Στην παρακάτω κάρτα βλέπετε την ανάλυση με βάση την περιοχή.Η έρευνα έγινε από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του zarpanews.gr από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου 2019. Συμμετείχαν 950 κάτοικοι του νομού Χανίων, οι οποίοι επελέγησαν με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.Ταυτότητα Έρευνας

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι πολιτικοί και όχι μόνο ξέρουν, ο πραγματικός αντίπαλος είναι ο λαός και προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Για τόσο ανεγκέφαλους μας περνάνε, αν και τα καταφέρνουν, το συμφέρον τους θέλουν, το δικό σου που είναι? σκεφτείτε με το μυαλό και όχι με το συναίσθημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ