Η Μεγάλη Χίμαιρα έρχεται στην ΕΡΤ- Το απίστευτο κόστος της σειράς

η-μεγάλη-χίμαιρα-έρχεται-στην-ερτ-το-απ-1484118

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγό τη δημόσια τηλεόραση με ποσοστό 25%.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενό την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούς μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα δικαιώματα του εν λόγω βιβλίου ουδέποτε είχαν δοθεί στο παρελθόν για να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στην τηλεόραση.

Την αρτιότητα και την υψηλή ποιότητα της παραγωγής της σειράς εγγυώνται τρεις πολύ γνωστές εταιρείες με κινηματογραφική και τηλεοπτική εμπειρία, η Foss Production, η Βοο Productions και η BLONDE Production.

Το συνολικό κόστος της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, θα προσεγγίσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στο επίπεδο της ελληνικής μυθοπλασίας. «Η μεγάλη χίμαιρα» θα γυριστεί μέσα στο 2023, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα προβληθεί στις αρχές του 2024.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Τάρλοου σε συνέντευξή του ανέφερε σε ποιο σημείο βρίσκεται το κάστινγκ:

«Δεν ξέρουμε το καστ, που είναι κρίσιμος παράγοντας. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα έχουμε νέα από αυτό το μέτωπο και θα έχω και μια γνώμη πάνω σε αστό. Λόγο με την έννοια του βέτο δεν θέλουμε να έχουμε, ούτε εγώ ούτε η μητέρα μου. Θέλω να υπάρχει ελευθερία στους καλλιτέχνες.

Μιλάμε για ένα πρότζεκτ που θέλουμε να πάει στο NETFLIX, θέλουμε να πάει στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιλεγούν ακατάλληλοι ηθοποιοί. Όσον αφορά τους βασικούς ρόλους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα κουαρτέτο, υπάρχει συζήτηση.

Μας ενημερώνουν, προτείνουμε, αντιπροτείνουν ή κάνουμε ένα short list και, από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του σκηνοθέτη να κάνει την τελική επιλογή. Δεν τίθεται θέμα, νομίζω ότι το καστ θα είναι πολύ top σχετικά με τα ελληνικά δεδομένα. Ενδεχομένως να υπάρχουν και ξένοι αξιόλογοι ηθοποιοί, απ’ ό,τι έχουμε συζητήσει», δήλωσε στον Τηλεθεατή.

«Η Μεγάλη Χίμαιρα» θα γυριστεί μέσα στο 2023 στην Ελλάδα και στη Γαλλία, με τη μετάδοσή της αποκλειστικά από την ΕΡΤ και την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, να προσδιορίζεται για τις αρχές του 2024.

Σκηνοθέτης θα είναι ο Ντένης Ηλιάδης, ένας από τους πιο διακεκριμένους δημιουργούς της 7ης Τέχνης, με αξιοσημείωτη πορεία στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Την προσαρμογή του κειμένου υπογράφουν ο Ιωάννης Πάππος. ο πρώτος Ελληνας συγγραφέας που εξέδωσε βιβλία του στις ΗΠΑ. από έναν έκτων μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων στον πλανήτη, τον «Harper Collins», σε συνεργασία με τον Ντένη Ηλιάδη.

Στη διεύθυνση φωτογραφίας θα βρίσκεται ο Χρήστος Καραμάνης, ο οποίος πρόσφατα διαγωνίστηκε στις Κάννες με την ταινία του Εμίν Άλπερ «Burning days», και στα σκηνικά η βραβευμένη Δάφνη Καλογιάννη. συντελεστές με μεγάλη εμπειρία τοσο σε ελληνικές όσο και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Η ΕΡΤ θα είναι συμπαραγωγός (με ποσοστό 25%) στο εγχείρημα. μαζί με τρεις πολύ γνωστές εταιρίες με κινηματογραφική και τηλεοπτική εμπειρία δεκαετιών: τις Foss Productions, Boo Productions και Blonde Productions.

Υπογραμμίζεται ότι το συνολικό κόστος της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, θα προσεγγίσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στο επίπεδο της ελληνικής μυθοπλασίας.

gossip-tv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook