Η μεγάλη αλλαγή της Ιωάννας Παλιοσπύρου μέσα σε έναν χρόνο και οι οδηγίες που έδωσε σε περίπτωση επίθεσης

η-μεγάλη-αλλαγή-της-ιωάννας-παλιοσπύρ-1550651

Με αφορμή την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο άντρα στην Κρήτη από την εν διαστάσει σύζυγό του, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε ξανά για τη στιγμή εκείνη που άλλαξε για πάντα τη ζωή της, έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης με καυστικό υγρό και δεν έκρυψε τη μεγάλη χαρά που έχει για όσα έγιναν μέσα σε έναν χρόνο.

Από τον Μάιο του 2020 που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι μέχρι και σήμερα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μας έχει εμπνεύσει με τη δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής της. Ο χρόνος που πέρασε ήταν καθοριστικός για την Ιωάννα που κατάφερε να πετάξει την προστατευτική μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπό της και να τα αλλάξει όλα.

Η μεγάλη χαρά της Ιωάννας

Η Ιωάννα μας έδειξε το μεγάλο επίτευγμα που κατάφερε τον τελευταίο χρόνο, την πραγματοποίηση του μητρώου εγκαυματιών στη χώρα μας σε συνεργασία με τον Θάνο Πλεύρη και έγραψε χαρακτηριστικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενη αλλά περισσότερο συγκινημένη, για την πραγματοποίηση, επιτέλους, του Μητρώου Εγκαυματίων στη χώρα μας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλά από τα υλικά που χρειαζόμαστε και που έπρεπε να πληρώνουμε από την τσέπη μας, όσοι μπορούσαμε δηλαδή… πλέον θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εγκαυματίες, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και πως η Πολιτεία στέκεται δίπλα τους με κατανόηση και υποστήριξη. Η δίκη μου επίθεση υπήρξε αφορμή ώστε να βγει το θέμα στην επιφάνεια, ο κόσμος να κατανοήσει περισσότερο την εικόνα μας και τα προβλήματα μας. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε.

Συχνά μου ζητάτε να γίνω η φωνή σας, ώστε να εξηγήσω, να ζητήσω και να εξευμενίσω κάποια σημαντικά θέματα.

Ευελπιστώ αυτή να είναι μόνο η αρχή της συμβολής μου, στην αποδοχή των εγκαυματιών από την κοινωνία μας και την ασφαλή επανένταξη μας πίσω στη ζωή». Έγραψε χαρακτηριστικά.

Το νέο περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό στην Κρήτη και η αντίδραση της Ιωάννας

Η περίπτωση του 36χρονου που νοσηλεύεται με εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα, ξύπνησε άσχημες μνήμες στην Ιωάννα, η οποία τόνισε στο Mega:

«Κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, που ακούω ότι ξανά και ξανά έχει συμβεί, για μένα είναι το ίδιο σοκαριστικό. Με πιάνει η ίδια ταχυκαρδία και επειδή ξέρω και γνωρίζω πολύ καλά τον πόνο που βιώνει το θύμα, πάντα αυτό με αναστατώνει και με συνθλίβει πραγματικά. Αυτή είναι η λέξη», ενώ μιλώντας στο hernews η Ιωάννα αποκάλυψε πως έχει επικοινωνήσει με το θύμα:

«Λίγες μέρες μόλις, μετά την ανακοίνωσή μας με τον Υπουργό Υγείας, κο Πλεύρη, για την ίδρυση του Μητρώου Εγκαυματιών στη χώρα μας, δυστυχώς συνέβη νέα επίθεση με καυστικό υγρό. Κανένας και για κανένα λόγο δεν μπορεί να αποφασίζει για τη ζωή και την υγεία κάποιου άλλου.

Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κο Υπουργό Υγείας για την άμεση παρέμβασή του και τη συνεργασία μας, ώστε να επιλυθεί το κενό στην κάλυψη βασικών θεραπειών και υλικών για εμάς τους εγκαυματίες.

Φυσικά και το έκανα, νιώθω πως εγώ είμαι ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να ασχοληθεί με ένα τέτοιο περιστατικό γιατί νιώθω ότι έχω την ευαισθησία και τη γνώση να ξέρω τον πόνο, τις ανάγκες και τους κινδύνους. Είναι μια ευθύνη που αισθάνομαι και δεν προσπαθώ να την αποφύγω, δεν θέλω και να την αποφύγω.

Δεν γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση του ανθρώπου, ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρό όσο ήταν το δικό μου. Δυστυχώς μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση του μητρώου εγκαυματιών που κάναμε με τον κ. Υπουργό Υγείας και με τη Διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής Θριάσιου Νοσοκομείου κα Καλοφώνου, έρχεται να μας επιβεβαιώσει ένα τέτοιο περιστατικό τις ανάγκες που υπάρχουν και που θα έχει αυτός ο άνθρωπος να στηριχθεί για την αποκατάσταση του οικονομικά».

Τι κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης

«Σε περίπτωση μιας επίθεσης με καυστικό υγρό, γιατί όπως έχουμε καταλάβει μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε άφθονο νερό τρεχούμενο για 20 με 30 λεπτά συνεχόμενα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα πρώτα δευτερόλεπτα που ένα καυστικό υγρό θα ακουμπήσει το δέρμα μας. Είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να μας σώσει τη ζωή, μπορεί να μας σώσει την όραση!

Ξέρετε ότι στα περισσότερα περιστατικά, όπως κι εγώ, τα πρώτα που κινδυνεύουν είναι τα ζωτικά όργανα, δηλαδή η αναπνοή η όραση η ακοή».

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook