Η μάσκα με κουρκουμά και μέλι θα γίνει το «όπλο» σου για λάμψη της επιδερμίδας

η-μάσκα-με-κουρκουμά-και-μέλι-θα-γίνει-τ-1444236

Μπορεί κάθε τρεις και λίγο να κυκλοφορούν στην αγορά υπέροχες μάσκες ομορφιάς, το ένα λανσάρισμα να διαδέχεται το άλλο, όμως σαν τις σπιτικές μάσκες… τίποτα.

Για την ακρίβεια, τα συστατικά της φύσης είναι ό,τι καλύτερο και πιο αγνό μπορείς να βάλεις στην επιδερμίδα σου μεταμορφώνοντάς τη μέσα σε λίγα λεπτά. Αν, λοιπόν, σε αυτήν τη φάση έχει χάσει τη λάμψη του το δέρμα σου και αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, σου έχω την τέλεια συνταγή για μάσκα ομορφιάς με κουρκουμά και μέλι.

Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, που δεν θα δουλεύεις και θα ξεκουράζεσαι, κλείσε το κινητό, βάλε κεριά και μουσική στο μπάνιο και απόλαυσε το self care που τόσο έχεις ανάγκη με αυτήν τη μάσκα ομορφιάς με κουρκουμά και μέλι. Παρακάτω μπορείς να δεις τη συνταγή, ώστε από σήμερα να προμηθευτείς όποιο υλικό σού λείπει και… καλή επιτυχία!

Η συνταγή για τη μάσκα με κουρκουμά και μέλι

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα ομορφιάς με κουρκουμά και μέλι είναι τα εξής:

  • ½ κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 κουταλιά μέλι
  • Λίγες σταγόνες γάλα ή γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι aloe vera gel
  • 1 κουταλάκι ροδόνερο
  • 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο

Ανακάτεψε σε ένα μπολ τον κουρκουμά με το μέλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε ξανά. Καθάρισε το πρόσωπό σου και άπλωσε την DIY μάσκα για 15 λεπτά. Μετά ξέπλυνε με χλιαρό νερό και θαύμασε την υπέροχη επιδερμίδα σου.

Τα οφέλη της μάσκας με κουρκουμά και μέλι

Τα συστατικά που περιέχει η συγκεκριμένη σπιτική μάσκα είναι skincare bombs και εκτός από λάμψη στην επιδερμίδα σου θα της χαρίσουν ενυδάτωση, αλλά και αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Ειδικότερα, ο κουρκουμάς είναι αυτός που θα προσφέρει τη λάμψη στο δέρμα σου, θα απομακρύνει τυχόν σημάδια και θα απαλύνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ το μέλι – χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές του- θα απαλύνει τυχόν ερεθισμούς που έχεις ενυδατώνοντάς σε παράλληλα.

Τα υπόλοιπα συστατικά, δηλαδή το γάλα ή το γιαούρτι, το ροδόνερο, το aloe vera gel και το αμυγδαλέλαιο θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την υγρασία της επιδερμίδας σου!

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook