Η μάσκα επιστρέφει στους εξωτερικούς χώρους – Για ποιο λόγο είναι υποχρεωτική

η-μάσκα-επιστρέφει-στους-εξωτερικούς-1260824

Για τα νέα μέτρα που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης και την επαναφορά της μάσκας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο καθηγητής, η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους είναι απαραίτητη έτσι ώστε να προστατευθούν οι ίδιοι αφενός και αφετέρου να πεισθούν να εμβολιαστούν κατά του ιού.

“Όχι στα ημίμετρα”

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βασιλακόπουλος, “κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα, δεν ξέρω ποια είναι, θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα”, τόνισε χαρακτηριστικά o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας, είπε ότι αυτή γίνεται ξανά υποχρεωτική, αφού και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, σύσσωμοι οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά. Η μάσκα, όπως τόνισε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και “πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς”, κατέληξε.

Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, θα προχωρήσει στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στις ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

“Πόρτα” στους ανεμβολίαστους θα βάλει η κυβέρνηση στον χώρο της εστίασης, όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα “δώσει όλα για όλα” και έτσι δε θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι να εισέλθουν σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας όπως είναι τα καφέ και τα μπαρ. Δε θα μπορούν να εισέλθουν ούτε με αρνητικό τεστ.

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα δεν αποκλείεται να υποδέχονται ανεμβολίαστους οι οποίοι φέρουν μοριακό τεστ των τελευταίων 48 ωρών.

Στα γήπεδα θα ισχύει η είσοδος μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στα σχολεία, οι μαθητές άνω των 12 ετών μαθητές θα πρέπει να έχουν 2 αρνητικά self test μέσα στην εβδομάδα ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Στον εργασιακό χώρο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα και να τα πληρώνουν οι ίδιοι. Συγχρόνως, η μάσκα θα επιστρέψει στους εξωτερικούς χώρους, ενώ για τις μετακινήσεις θα διατηρηθεί το καθεστώς που υπάρχει μέχρι πρότινος, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test ή PCR.

debater.gr

2 thoughts on “Η μάσκα επιστρέφει στους εξωτερικούς χώρους – Για ποιο λόγο είναι υποχρεωτική

  1. Προφανώς όλοι αυτοί που εισηγούνται φαίνεται να μην περπατούν ιδιαίτερα στους 36+ βαθμούς κελσίου, όπως και δεν στέλνανε sms στην καραντίνα, όπως είχε δηλώσει η ίδια η κα Παγώνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook