Το θρίλερ συνεχίζεται – Η μαρτυρία της μητέρας του Κρητικού ναυτικού για την εισβολή στα τάνκερ

το-θρίλερ-συνεχίζεται-η-μαρτυρία-της-1447569

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ μετά το ρεσάλτο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης», που αποτελούν βραχίονα των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon» οδηγούνται στο ιρανικό λιμάνι Μπανταραμπάς, όπου θα γίνει η μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν, όπως μεταδόθηκε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η Ελπίδα Βεβαιάκη, μητέρα ενός 30χρονου ναυτικού που βρίσκεται πάνω στα πλοία μίλησε στο OPEN. «Επικοινωνήσαμε το Σάββατο το απόγευμα για πολύ λίγο, καλά είναι όλο το πλήρωμα. Δεν τους έχουν πειράξει. Δεν ξέρουν γιατί έχει γίνει όλη αυτή η ιστορία, περιμένουμε ό,τι καλύτερο. Την Παρασκευή που μπήκαν μέσα από αέρος με τα ελικόπτερα φοβήθηκαν όλοι φυσικά, ξαφνικά να βλέπεις στο καράβι 18 οπλισμένοι δεν είναι ότι καλύτερο. Τρομοκρατήθηκαν, τους πήραν τα κινητά και τους είπαν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο, αργότερα τους τα έδωσαν. Έκοψαν κάθε επικοινωνία με τους συγγενείς, δεν υπάρχει ίντερνετ» είπε.

Και συνέχισε: «Τους έχουν ελεύθερους μέσα στο πλοίο, δεν τους ενοχλούν, έχουν μείνει μέσα μόνο 8 φρουροί. Τους έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά του Ιράν και είναι εκεί δεμένοι. Από το υπουργείο δεν έχουν επικοινωνήσει, με την εταιρεία μιλάμε. Όλοι μιλάνε για αντίποινα, τι θα γίνει από εκεί και ύστερα δεν ξέρει κανείς. Δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος που είναι μέσα, το φορτίο θέλουν».

Πατέρας ναυτικού: Τα παιδιά μας είναι καλά στην υγεία τους

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε ο Γιάννης Βεβαιάκης, πατέρας του Μανόλη Βεβαιάκη, ενός εκ των ναυτικών που βρίσκονται στα δυο τάνκερ που κατέλαβαν οι «Φρουροί της Επανάστασης» στον Περσικό κόλπο.

Όπως είπε με ανακούφιση, χθες κατάφεραν να μιλήσουν αφού τους επέστρεψαν τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία τους είχαν αφαιρέσει αρχικά και πληροφορήθηκαν ότι όλοι οι ναυτικοί μας είναι καλά στην υγεία τους.

«Στην αρχή ανησυχήσαμε, αλλά τώρα έχουμε ηρεμήσει. Το παιδί μας είπε ότι είναι καλά, αλλά δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι θα γίνει στη συνέχεια», είπε ο κ. Βεβαιάκης και συμπλήρωσε, «Οι φρουροί παραμένουν στη γέφυρα του πλοίου και ελέγχουν το δορυφορικό σύστημα, οπότε δεν επικοινωνήσαμε ξανά γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά αυτά χρειάζονται κάρτες οι οποίες είναι ελάχιστες στο πλοίο».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Γ. Αϊλαμάκης, αντιδήμαρχος Σητείας και ξάδελφος ναυτικού που βρίσκεται στα τάνκερ που έχουν καταληφθεί από τους Ιρανούς στον Περσικό κόλπο.

«Τα παιδιά είναι καλά, δεν τους ασκήθηκε καμιά βία, τους φέρθηκαν καλά. Στην αρχή αιφνιδιαστήκαμε, αλλά τώρα είμαστε αισιόδοξοι», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook