Η μάχη του σταυρού στα Χανιά: Μονοσταυρίες, δίδυμα και εκπλήξεις…

η-μάχη-του-σταυρού-στα-χανιά-μονοσταυρ-1694208

Η προσωπική ατζέντα των υποψήφιων βουλευτών και τα «συντροφικά» μαχαιρώματα εντός ψηφοδελτίων δεν είναι σίγουρα κάτι νέο στην εκλογική ιστορία του τόπου – Αντίθετα, πιθανόν να είναι τόσο παλιό όσο και η ίδια η εκλογική ιστορία…

Ωστόσο κάθε φορά η «μάχη του σταυρού» έχει το δικό της ενδιαφέρον και ειδικά όταν είσαι στα Χανιά στις εκλογές του Μαϊου του 2023 όπου το αποτέλεσμα είναι οριακό ενώ και τα δύο κόμματα δεν χάνουν ευκαρία να δηλώσουν πόσο σημαντική είναι η πρωτιά στα Χανιά γι’ αυτούς.

Από τη μία η ΝΔ δεν μπορεί να χωνέψει μια ακόμα ήττα μέσα στο σπίτι του Πρωθυπουργού, από την άλλη για τον ΣΥΡΙΖΑ το να παίρνεις την νίκη… μέσα στο σπίτι του Πρωθυπουργού έχει τη δική του γοητεία…

Γι’ αυτό άλλωστε και στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν επιστρατευτεί «βαριά πυροβολικά», τρεις πρώην Υπουργοί, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης αλλά και ονόματα «βαριά σαν ιστορία»…

Σε ό,τι αφορά τώρα τη «μάχη του σταυρού» στα εσωτερικά των κομμάτων, οι ισορροπίες λίγα 24ωρα πριν ανοίξει η κάλπη διαμορφώνονται ως εξής:

Η πρωτιά της Ντόρας στην ΝΔ διατηρείται ενώ η πρώην Υπουργός ανέπτυξε μια αμοιβαία σχέση εκτίμησης με την Σέβη Βολουδάκη, σχέση η οποία εξέπληξε πολλούς αλλά βασίστηκε σε αμοιβαίο πολιτικό και προσωπικό σεβασμό και πιθανόν Ντόρα – Σέβη θα είναι ένα δίδυμο που θα … φορεθεί πολύ στα ψηφοδέλτια.

Η υποψηφιότητα της Βολουδάκη, παρότι προέκυψε μέσα από ένα δυσάρεστο γεγονός, φαίνεται πως κάθε άλλο παρά συμβολικού χαρακτήρα ήταν… Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχει στην διάθεσή του το Μαξίμου, η Σέβη έχει πλασαριστεί μέσα στην τριάδα και αυτό δεν είναι κάτι που ανατρέπεται καθώς ο τέταρτος φαίνεται να υπολείπεται σημαντικά.

Και αυτό είναι και η διπλή έκπληξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς από τη μία, μια υποψηφιότητα που ξεκίνησε ως… συμβολική για πολλούς, δείχνει να κερδίζει -υπό όρους- εκλόγιμη θέση και από την άλλη, ο Βασίλης Διγαλάκης εν ενεργεία βουλευτής και πρώην Υπουργός φαίνεται πως διατηρεί πολύ χαμηλά ποσοστό όχι μόνο αποδοχής αλλά ακόμα και αναγνωρισιμότητας!

Τώρα πώς κατάφερε να μην τον γνωρίζουν οι Χανιώτες μετά από τόσα χρόνια βουλευτής και Πρύτανης… θα μας το πει μετά τις εκλογές που θα γυρίσει στο Πολυτεχνείο να συνεχίσει την «επένδυση του αιώνα» στον Λόφο Καστέλι, εκεί στα μνημεία που «άδειασε» για να πουλήσει ανάπτυξη και να περάσει στο βουλευτιλίκι… αλλά λογάριαζε χωρίς «τους ξενοδόχους» που δεν ήταν ακριβώς αυτοί που νόμιζε…

Πάντως όπως και να ‘χει, είναι μια υποψηφιότητα μη ανταγωνιστική, όπως δείχνουν εδώ και καιρό τα γκάλοπ και μάλλον φαίνεται να το γνωρίζει και ο ίδιος.

Όσο για τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη – και με τη βοήθεια του… θείου – η επίδοση θα είναι σίγουρα πάρα πολύ καλή. Από ‘κει και πέρα, οι «μονοσταυρίες» θα δείξουν πολλά και ίσως να στείλουν και ένα μήνυμα που δύσκολα θα μπορεί να αγνοήσει το εσωτερικό του Μαξίμου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα εκεί, Πολάκης – Σταθάκης ίσως είναι οριακοί αλλά ίσως και όχι…

Πάντως ο Παύλος Πολάκης έχει πάρει αγκαζέ τον Γιώργο Πετράκη και οργώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη τον νομό.

Ο Γιώργος Σταθάκης «παίζει μπάλα» αλλιώς, με low profile και παρουσία στα μεγάλα σαλόνια των αθηναϊκών καναλιών, εκεί που ο Πολάκης δεν περνάει ούτε την αυλόπορτα…

Συνεπώς δύσκολα να μετρηθεί ο μεταξύ τους συσχετισμός….

Όσο για το ΠΑΣΟΚ παρότι διακινεί πως είναι πιθανή μια έδρα στα Χανιά… αυτό μάλλον απευθύνεται στο εσωτερικό ακροατήριο και δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί…

Αλλά βέβαια… κάλπη είναι αυτή… ποτέ δεν ξέρεις!

ΖΑΡΠ…

2 thoughts on “Η μάχη του σταυρού στα Χανιά: Μονοσταυρίες, δίδυμα και εκπλήξεις…

  1. Ο Διγαλάκης πάει σπίτι του για αυτόν ακριβώς τον λόγο: έγινε βουλευτής με σημαία την εκκαθάριση του λόφου Καστέλλι από τους καταληψίες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αξιοποίησή του. Μάλιστα άφησε τους καταληψίες να επιστρέψουν και να καταλάβουν και το κτήριο της πρώην πρυτανείας. Αυτή την κοροϊδία πληρώνει τώρα.

  2. Ο πατέρας μου ο Μανούσος είχε ένα κοπάδι απο πρόβατα. Τώρα που έφυγε πήρα εγώ το κοπάδι και το λαλώ. Θα αφήσω τα πρόβατα να φύγουν; (Η ιστορία είναι φανταστική τα πρόσωπα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook