«Η μάχη του Γαλατά» και οι… Γαλάτες του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

η-μάχη-του-γαλατά-και-οι-γαλάτες-του-1655271

Μπορεί να μην κράτησε έξι μέρες -όσο η μάχη του Γαλατά του 1941- όμως σίγουρα είχε και ένα εντελώς επουσιώδες θέμα…

Για την ακρίβεια, 4 ώρες τσακώνονταν για 50 μέτρα δρόμου στον Γαλατά, την Τετάρτη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η οποία και ξεκίνησε με καθυστέρηση και δεν τελείωσε αλλά διεκόπη απότομα και έμεινε στην ιστορία γιατί δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία απόφαση!

Το θέμα; Η κυκλοφοριακή μελέτη για την Νέα Κυδωνία και ειδικότερα για την Δημοτική Ενότητα Γαλατά και ακόμα πιο ειδικά… το τμήμα της πλατείας και πιο συγκεκριμένα… από το κρεοπωλείο μέχρι το μνημείο!

Γι’ αυτό λοιπόν το θέμα, επειδή κάτοικοι και τοπικό συμβούλιο έχουν αντίρρηση σε σχέση με την πρόταση των μελετητών, χρειάστηκε να συζητήσει για 4 ώρες και τελικά να μην πάρει απόφαση  το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Ακούστηκαν δε βαριές κουβέντες, τόσο από τον Δήμαρχο που καταλόγισε «προεκλογικές σκοπιμότητες» στην αντιπολίτευση, όσο και από την αντιπολίτευση που αποχώρησε, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικές διαδικασίες» όταν τελικά ο Δήμαρχος απέσυρε το θέμα.

Μην αναφερθώ καν στις εικόνες διάλυσης, στην διαδικασία που φαίνεται αδύνατο να τηρηθεί, στο επίπεδο του λόγου που αρθρώνουν ορισμένοι, στο πώς πετάγεται όποιος ό,τι θυμάται χαίρεται και γενικώς στην κατάσταση που επικρατεί και είναι κατώτερη των περιστάσεων…

Γιατί η «μάχη του Γαλατά» σίγουρα δεν άξιζε τον κόπο και τον χρόνο, αλλά πρέπει και μερικοί να καταλάβουν πως ούτε ζουν σε γαλατικό χωριό ούτε είναι… οι τελευταίοι Γαλάτες

ΖΑΡΠ…

One thought on “«Η μάχη του Γαλατά» και οι… Γαλάτες του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

  1. Καλά όλα αυτά αλλά είναι απαραδεκτο να γινεται συζητηση 3 ωρων για το συγκεκριμενο θέμα και όταν ο δήμαρχος βλέπει ότι δεν περνάει να το αποσύρει για να μην εκτεθεί.
    Πέρα από αυτό ας έκανε διαβούλευση εντός των παρατάξεων που τον υποστηρίζουν για να ξέρει αν περνάει το θέμα όχι να γίνονται όλα με τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα.
    Σε άλλα νέα της ημέρας το 1.400.000 για αυτό που φαίνεται να έχει γίνει στον Κήπο είναι άκρως υπερβολικό πόσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook