Η Λίτσα Κουρουπάκη περιγράφει πώς περνά τις μέρες της καραντίνας

η-λίτσα-κουρουπάκη-περιγράφει-πώς-περ-1033778

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά η Λίτσα Κουρουπάκη, οδοντίατρος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ

Πώς βιώνετε αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό; Με μεγάλη δύναμη υπομονής και αισιοδοξίας συναισθανόμενη ότι είμαι κι εγώ ένας κρίσιμος κρίκος, μιας τεράστιας ανθρώπινης αλυσίδας που προστατεύει ο ένας τον άλλο, άρα όλη την κοινωνία.

Πόσες μέρες είστε στο σπίτι;  59 και σήμερα.  Όπως καταλάβατε τις μετράω μία – μία.

Πόσο συχνά – για ποιο λόγο κυρίως βγαίνετε από το σπίτι; Σπάνια και αποκλειστικά για λόγους εργασίας. Για ό,τι δεν γίνεται διαδικτυακά, αλλά είναι επιβεβλημένη η φυσική παρουσία. Πάντα με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι; Στο μεγαλύτερο μέρος της,επικοινωνώντας με ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα, στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Αγαπημένη ασχολία; Διάβασα βιβλία και παρακολούθησα ταινίες και σειρές που είχα αφήσει στη μέση ή και στο…. ράφι για πολύ καιρό.  Τώρα διαβάζω το Homo Deus του Harari και βλέπω την σειρά the Crown.

Τι βρήκατε χρόνο να κάνετε που δεν προλαβαίνατε πριν; Να μιλήσω με πολλούς ανθρώπους που είχα παραμελήσει, με πρώτο – πρώτο τον ίδιο μου τον εαυτό.

Ποια ασχολία σας, σας στέρησε η καραντίνα;  Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να διαλέξω…. Μου στέρησε την «παλιά» μου ζωή συνολικά!

Ποια σχέδιά σας αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; Τον γάμο του γιού μου που ήταν να γίνει τον Απρίλιο… Και πολλά άλλα, που όσο σημαντικά κι αν είναι, στην δική μου ιεράρχηση ακολουθούν.

Πιστεύετε ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;  Θα μάθουμε σίγουρα ότι τη χαρά και την ευγνωμοσύνη για τα καλά που μας συμβαίνουν είναι απαραίτητο να την εκφράζουμε και να την μοιραζόμαστε με τους γύρω μας κάθε μέρα.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σας έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποιήσατε; Ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο. Ότι οι χαρές της καθημερινότητας έχουν σημαντική αξία στη ζωή μας και αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη όταν τις μοιραζόμαστε.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις τελειώσει η καραντίνα; Να «πιώ ένα καφέ»με ανθρώπους που μου έλειψαν.

Σκεπτόμενη την επόμενη μέρα, τι σας προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο; Η ψυχολογία και η «λογική» της…αγέλης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook