Η λίμνη του Μίσιγκαν σε κομμάτια – Απόκοσμο χειμωνιάτικο σκηνικό

η-λίμνη-του-μίσιγκαν-σε-κομμάτια-απόκ-832268

Τον χειμώνα η λίμνη του Μίσιγκαν μεταμορφώνεται σε ένα παγωμένο τοπίο που άνετα θα μπορούσε να είναι σκηνικό ταινίας ή σειράς.

Στο αποκορύφωμα του χειμώνα, στο Σικάγο, για παράδειγμα, η θερμοκρασία αγγίζει τους -30 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η λίμνη να παγώνει. Το νερό και τα κύματα «μπαίνουν» στην κατάψυξη και σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας ένα απίθανο σκηνικό.

Κάτοικοι και επισκέπτες φωτογραφίζουν το τοπίο, θέλοντας να μοιραστούν στα social media το απόκοσμο σκηνικό. Μάλιστα, η Αμερικανική Ακτοφυλακή προειδοποιεί όσους βρίσκονται στη λίμνη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τον πάγο, καθώς είναι επικίνδυνο να στέκονται στη λίμνη και να περπατούν στην επιφάνειά της.

Την άνοιξη η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι πάγοι λιώνουν και το τοπίο μετατρέπεται σε ένα όμορφο τοπίο.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η λίμνη Μίσιγκαν είναι μια από τις Μεγάλες Λίμνες της Βορείου Αμερικής και αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες και βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι μοιρασμένες ανάμεσα στα εδάφη του Καναδά και των ΗΠΑ. Γύρω από τις ακτές της λίμνης ζουν περίπου 12 εκατομμύρια άτομα, τα περισσότερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Σικάγο. Η λίμνη αποτελεί πόρο ψυχαγωγίας, μεταφορών και αλιείας.

Η λίμνη χει σχεδόν το μισό μέγεθος από αυτό της Ελλάδας.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook