Η λέξη της χρονιάς αποκαλύπτει το μεγαλύτερο «φόβο» της εποχής

η-λέξη-της-χρονιάς-αποκαλύπτει-το-μεγα-1804025

Διανύοντας την εποχή που το deepfake και η τεχνητή νοημοσύνη κυριαρχούν στα social media, το επίθετο που αναζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε λέξη στις ΉΠΑ είναι το «αυθεντικός», η οποία είναι και η λέξη της χρονιάς, σύμφωνα με την ψηφιακή έκδοση του λεξικού Merriam-Webster. Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα.

Σε ανάρτησή του το ψηφιακό λεξικό, ανέφερε πως το λήμμα της συγκεκριμένης λέξης ήταν αυτό που συμβουλεύτηκαν περισσότερο οι χρήστες, κρίνοντας πως το γεγονός αντανακλά τις ανησυχίες των Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, την ταυτότητα, ή τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάδειξη της λέξης ως την πλέον δημοφιλή για το 2023 συνέβαλαν και δηλώσεις διασημοτήτων με παγκόσμια προβολή, όπως το «φαινόμενο» Τέιλορ Σουίφτ, η οποία επέμενε φέτος στη σημασία που έχει να είναι κανείς αυθεντικός.

Ο μεγιστάνας Ίλον Μασκ, που επίσης απασχολεί συχνά τα μέσα ενημέρωσης, κάλεσε ηγέτες και όσους παίρνουν αποφάσεις να εκφράζονται στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «με αυθεντικό τρόπο».

Το λήμμα της λέξης ξεπέρασε σε αριθμό τις αναζητήσεις για τη λέξη «deepfake», η οποία περιγράφει την πειστική παραποίηση του περιεχομένου ηχητικών καταγραφών ή βίντεο.

Ανάμεσα στα λήμματα με τις περισσότερες αναζητήσεις και επισκέψεις φιγουράρει επίσης η λέξη «coronation» (στέψη), το ενδιαφέρον απογειώθηκε την περίοδο που ανέβηκε στον θρόνο ο μονάρχης Κάρολος Γ΄ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Μάιο, πάντα κατά τη συντακτική ομάδα του λεξικού.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook