Η κυβέρνηση να στηρίξει τα περιφερειακά ΜΜΕ που δοκιμάζονται από την κρίση

η-κυβέρνηση-να-στηρίξει-τα-περιφερεια-1172604

Αντί η Κυβέρνηση να παίζει παιχνίδια με τους μεγαλομιντιάρχες, ας αποφασίσει να στηρίξει ουσιαστικά τα περιφερειακά ΜΜΕ

Αναφορά προς τον κ. Λιβάνιο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό για ζητήματα ΜΜΕ, κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός θίγοντας το σημαντικό θέμα της βιωσιμότητας των περιφερειακών καναλιών. Η Αναφορά συνυπογράφεται επίσης από τους αρμόδιους Τομεάρχες Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Μάριο Κάτση και Γκαρά Νατάσα και βασίζεται σε σχετική επιστολή της ΕΕΤΕΠ (Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας).

Τα περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων, στην ενίσχυση της πληροφόρησης και της ενημέρωσης των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και δυναμώνουν τη φωνή φορέων και πρωτοβουλιών που έχουν σαν κέντρο τους την επαρχία και τους ανθρώπους της. Πρόκειται για πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν εργατικό δυναμικό της περιφέρειάς τους και που συμμετέχουν ενεργά στις τοπικές οικονομίες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η εμπορική δραστηριότητα, οι μετακινήσεις και η τουριστική κίνηση εισήλθαν σε ένα παρατεταμένο καθεστώς ύφεσης, τα περιφερειακά ΜΜΕ υπέστησαν επίσης βαθύ πλήγμα στη ρευστότητά τους, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σε αντίθεση με τα «αθηνοκεντρικά» Μέσα τα οποία ωφελήθηκανσκανδαλωδώς από τις λίστες Πέτσα.

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την στήριξη αυτών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, παρά μόνο σε ότι αφορά τη μείωση του μηναίου ποσοστού που υποχρεούνται να καταβάλλουν στον πάροχο δικτύου, έχει προκαλέσει μεγάλη κρίση στον κλάδο, απειλώντας πολλές θέσεις εργασίας. Η εν λόγω μάλιστα ρύθμιση έχει ήδη λήξει, την ώρα που η οικονομική δυσπραγία της αγοράς εξακολουθεί να εντείνεται.

Όπως υπογραμμίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην σχετική Αναφορά του, το ελάχιστο που μπορεί αυτή τη στιγμή να πράξει ο αρμόδιος Υφυπουργός, ώστε να μην κλείσουν τα περιφερειακά κανάλια και να μην οδηγηθούν στην ανεργία τεχνικοί και δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά, είναι η παράταση, και για τους επόμενους μήνες, της πρόβλεψης για καταβολή μειωμένου, κατά 50%, του ποσού που αξιώνει η Digea.

Τα περιφερειακά Μέσα είναι η φωνή των νησιών, της ηπειρωτικής χώρας και της ελληνικής επαρχίας. Αντί η Κυβέρνηση να παίζει περίεργα παιχνίδια επιδοτήσεων κολλητών και φίλων μεγαλομιντιαρχών, ας μεριμνήσει άμεσα για τη διάσωσή τους, έτσι ώστε να προστατευθεί η Ενημέρωση στην περιφέρεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook