Η κυβέρνηση έριξε λευκή πετσέτα και για την ακρίβεια

η-κυβέρνηση-έριξε-λευκή-πετσέτα-και-γι-1206263

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι απολύτως αναγκαία γιατί θα τονώσει την αγοραστική δύναμη των μισθωτών στρωμάτων βοηθώντας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας

Καμπάνια για την ακρίβεια ξεκινά το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρώντας ότι η κατάσταση έχει οδηγηθεί εκτός ελέγχου με την κυβέρνηση να περιορίζεται απλώς στον ρόλο παρατηρητή μπροστά από ένα ράλι τιμών που προκαλεί οικονομική ασφυξία σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. «Η κυβέρνηση δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα μόνο στην πανδημία, αλλά και στο θέμα της ακρίβειας κοιτάζοντας άπρακτη τις τιμές σε βασικά είδη ανάγκης, -πέραν της τιμής του ρεύματος- να εκτοξεύονται», αναφέρει παράγων της Κουμουνδούρου με την επισήμανση πως η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα έχει θετικά στοιχεία και θα στηρίζεται στην ανάδειξη των σημαντικών προτάσεων του κόμματος.

Από τα ραντάρ του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως στο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό κ. Αμυρά κι όχι από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα ο οποίος τύποις συνόδευε τον πρωθυπουργό στο εξωτερικό. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι απλούστατα η κυβέρνηση είτε δεν ενδιαφέρεται είτε δηλώνει απόλυτη αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση, κάτι που έκαναν τα παλαιότερα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις σε ανάλογες κρίσεις καθώς φρόντιζαν να έρθουν σε συνεννόηση και συμφωνίες με τα super market.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι απολύτως αναγκαία γιατί θα τονώσει την αγοραστική δύναμη των μισθωτών στρωμάτων βοηθώντας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η αύξηση αυτή θα ενισχύσει και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς θα οδηγήσει σε αύξηση του τζίρου τους, επομένως η αύξηση του κατώτατου μισθού όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση αλλά συγχρόνως θα αποσυμπιέσει και τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα θυμίζουν πως η ΝΔ ασκούσε κριτική και το 2019, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, αφού κατήργησε τον υποκατώτατο. Εκείνο που συνέβη τότε ήταν να καταγραφεί γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας και αύξηση της ενεργούς ζήτησης και της ιδιωτικής κατανάλωσης, κάτι που οδήγησε σε ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης και μείωση του κινδύνου φτώχειας.

To κατηγορώ στον Γεωργιάδη

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικρίνει τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη που ομιλεί για αδικαιολόγητο πανικό, θυμίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ διαβεβαίωναν πως με 150 εκατομμύρια ευρώ θα αντιμετώπιζαν ενεργειακή κρίση εκτιμώντας μάλιστα πως θα είναι παροδική.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που καταψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook