Η κυβέρνηση έχασε τα… αυγά και τα πασχάλια: Ξεπεράσαμε τους 10.000 θανάτους – Οι 9.381 από τον Νοέμβριο και μετά

η-κυβέρνηση-έχασε-τα-αυγά-και-τα-πασχ-1195094

Η «διαχείριση αλά ελληνικά» της πανδημίας!

Να λοιπόν που σπάσαμε και το ρεκόρ των 10.000 επίσημα καταγεγραμμένων θανάτων από τον κορονοϊό!

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτά συμβαίνουν και σε άλλες χώρες του κόσμου και ότι η χώρα μας από κάποιες από αυτές τα έχει καταφέρει καλύτερα-αν και αποφεύγεται επιμελώς να ειπωθεί ότι από άλλες έχει πάει χειρότερα έως και πολύ χειρότερα! Και όντως, έτσι είναι!

Το χειρότερο με τη χώρα μας, ωστόσο, είναι πως οι 9.381 από τους 10.007 νεκρούς έχουν καταγραφεί επισήμως από τον Νοέμβριο και μετά. Γεγονός που δείχνει πως σε αντίθεση με την πρώτη φάση της πανδημίας, με το δεύτερο και το τρίτο κύμα η κυβέρνηση έχασε τα …αυγά και τα πασχάλια και σημείωσε μια πολύ αρνητική επίδοση στην Ευρώπη!

Ο μιθριδατισμός της κοινωνίας ως προς τον αριθμό των νεκρών, αλλά και ο …κωδικός «κρύψτε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία», δεν μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες για την «διαχείριση αλά ελληνικά της πανδημίας» από την κυβέρνηση!

Στη χώρα κηρύχτηκε στις 7 Νοεμβρίου το μεγαλύτερο λοκ ντάουν στην Ευρώπη, που ήταν στην πραγματικότητα ένα lockdown «μπάμπουσκα», καθώς άνοιγε και έκλεινε πολλές φορές ανάλογα και με τις πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και ένα lockdown «στα χαρτιά», καθώς στην πράξη δεν εφαρμοζόταν!

Την αποτυχία αποδεικνύει το γεγονός ότι το lockdown κηρύχτηκε στις 7 Νοεμβρίου για να κάνουμε «ελεύθερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά», αλλά τότε παρατάθηκε για να κάνουμε ασφαλείς Απόκριες, που τότε παρατάθηκε για να γιορτάσουμε ελεύθεροι τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 την 25η Μαρτίου.

Τότε, το lockdown ανανεώθηκε και πάλι (πάντα σιωπηλώς) για να πάμε –όπως μας διαβεβαίωναν κορυφαίοι υπουργοί)- Πάσχα στα χωριά μας και ενόψει Πάσχα παρατάθηκε εκ νέου για να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός!

Το επόμενο διάστημα, πάντως, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων, καθώς το άνοιγμα και βεβιασμένα γίνεται και πρόχειρα, καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερα χρήματα σε επιστρεπτέες, αναστολές κοκ.

Η ατομική ευθύνη για τις επόμενες ημέρες πρέπει να υποκαταστήσει και την έλλειψη της ευθύνης της πολιτείας. Ας προσέξουμε λοιπόν!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook