Η Κύπρος θα πληρώνει τις διακοπές επισκεπτών που θα μολυνθούν από τον κορoνοϊό

η-κύπρος-θα-πληρώνει-τις-διακοπές-επισ-1047838

Τα έξοδα διακοπών σε όποιον βρεθεί θετικός στον κορονοϊό αφότου ταξιδέψει στο νησί, δεσμεύτηκε να καλύψει η Κύπρος, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τουρίστες.

Σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πληρώσει για την διαμονή, τα φάρμακα και το φαγητό για ασθενείς και τις οικογένειές τους ενώ οι τουρίστες «θα πρέπει μόνο να αναλάβουν το κόστος της πτήσεις μεταφοράς αεροδρομίου και επαναπατρισμού του. Η επιστολή στάλθηκε σε κυβερνήσεις, τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία στις αγορές, από όπου η Κύπρος φιλοδοξεί να προσελκύσει τουρίστες φέτος, με στόχο να γίνουν γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στη χώρα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η χώρα έχει 939 επιβεβαιωμένα κρούσματα και μόλις 17 θανάτους.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθουν πάλι οι τουρίστες»

Ο τουρισμός αντιπροσώπευε περίπου το 15% του ΑΕΠ της χώρας πέρυσι και έτσι η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους τουρίστες να επιστρέψουν στο νησί το συντομότερο δυνατό. «Το χτύπημα είναι τεράστιο και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τώρα και να κάνουμε ότι μπορούμε για το υπόλοιπο της σεζόν» δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος. «Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να κρατήσουμε υπό έλεγχο τον κορωνοϊό».

Αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης πως θα διατεθεί ένα νοσοκομείο 100 κλινών αποκλειστικά για τουρίστες που διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ θα υπάρχει εγγύηση για φιλοξενία σε ξενοδοχεία – καραντίνες 500 δωματίων όλων των μελών της οικογένειας και των στενών επαφών των ασθενών.

Η Κύπρος σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα αεροδρόμιά της στις 9 Ιουνίου σε ορισμένες χώρες που θεωρείται ότι διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Μάλτα. Οι Αρχές θα ενημερώνουν την λίστα εβδομαδιαίως. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία – που μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς ταξιδιώτες στην Κύπρο – πιθανότατα θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο νησί της Μεσογείου τον Ιούλιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook