Η Κρήτη στο top 5 των προορισμών των Γερμανών – “Τσιμπάνε” οι τιμές των τουριστικών πακέτων για το 2023

η-κρήτη-στο-top-5-των-προορισμών-των-γερμαν-1506474

“Τσιμπάνε” οι τιμές των τουριστικών πακέτων για το καλοκαίρι του 2023 στη γερμανική αγορά, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται για την Κρήτη, σε σύγκριση με το 2019, που μαζί με τη Ρόδο και την Κω βρίσκονται στο Top 5 των προορισμών των Γερμανών για το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας HolidayCheck.

Η πλατφόρμα ανέλυσε τις μέσες τιμές για διακοπές μίας εβδομάδας, για μια οικογένεια δύο ενηλίκων και δύο παιδιών ηλικίας από 7 έως 11 ετών, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, του ξενοδοχείου και των μεταφορών και διαπίστωσε ότι, η μεγαλύτερη αύξηση από το 2019 παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, σε ποσοστό 71% και ακολουθεί η Τουρκική Ριβιέρα με 45% και η Μαγιόρκα με 35%.

Η Μαγιόρκα η πιο προσιτή επιλογή

Παρά την αύξηση των τιμών, η Μαγιόρκα παραμένει ο πιο οικονομικός προορισμός για τους Γερμανούς ταξιδιώτες το 2023, με το κόστος ενός πακέτου διακοπών μιας εβδομάδας, για δύο ενήλικες και δύο παιδιά σχολικής ηλικίας, να ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 3.202 ευρώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και του καλοκαιριού του 2023.

Το αντίστοιχο κόστος για την Κρήτη διαμορφώνεται από 3.500 έως 3.600 ευρώ, όπως, επίσης, για την Αίγυπτο (Χουργκάντα, Σαφάγκα) και τη Φουερτεβεντούραίδιο. Για την Γκραν Κανάρια το αντίστοιχο κόστος είναι 3.368 ευρώ, για την Τουρκική Ριβιέρα σε 3.488 ευρώ, και για την Τενερίφη, τη Ρόδο και την Κω 3.900-4.000 ευρώ.

Αν και το Ντουμπάι έχει κατά μέσο όρο 18% χαμηλότερες τιμές από τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθεί να είναι ο πιο ακριβός προορισμός μεταξύ των 10 δημοφιλέστερων ταξιδιωτικών προορισμών για οικογενειακές διακοπές, με το μέσο κόστος για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι, μιας τετραμελούς οικογένειας, στο εμιράτο να διαμορφώνεται στα 5.695 ευρώ.

“Οι διακοπές είναι φθηνές όπου υπάρχουν πολλές συνδέσεις πτήσεων και μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων”, εξηγεί ο ειδικός του HolidayCheck, Christoph Heinzmann. Αυτό εξηγεί γιατί η Μαγιόρκα εξακολουθεί να είναι ο φθηνότερος προορισμός, παρά την αύξηση της τιμής κατά 35%, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ, αυτό ισχύει και για την Τουρκική Ριβιέρα με τη μεγάλη τουριστική προσφορά.

“Περιμένουμε πολύ περισσότερες προσφορές έγκαιρων κρατήσεων από τους tour operators τις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στη δομή των τιμών. Επιπλέον, δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη όλα τα προγράμματα πτήσεων”, λέει ο κ. Heinzmann, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι τιμές δεν θα είναι πλέον πιο οικονομικές, εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.

Το Top 10 των προορισμών στην HolidayCheck για το Καλοκαίρι του 2023

1. Τουρκική Ριβιέρα +46%

2. Μαγιόρκα +31%
3. Κρήτη +37%

4. Ρόδος +10%

5. Κως +27%

6. Χουργκάντα, Σαφάγκα +3%

7. Βουλγαρία (βόρεια) +69%

8. Φουερτεβεντούρα +4%

9. Τουρκικό Αιγαίο +60%

10. Βουλγαρία (νότια) +23%

money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook