Η Κρήτη πρώτος προορισμός των ασθενών κορονοϊού από νησιά που δεν έχουν ΜΕΘ

η-κρήτη-πρώτος-προορισμός-των-ασθενών-1134105

Κρούσματα κορονοϊού από τα νησιά θα εξυπηρετήσουν οι ΜΕΘ της Κρήτης που διαθέτουν ακόμα ανοικτά κρεβάτια. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από χθες ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για να μεταφερθούν σε κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νησιού κρούσματα κορονοϊού από την Ρόδο, τη Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Αιγαίου που δεν διαθέτουν επαρκείς δομές Εντατικής Θεραπείας.

Με δεδομένο ότι Αττική και Θεσσαλονίκη πιέζονται αφόρητα και είναι σε οριακό σημείο σε ότι αφορά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, καθίσταται προφανές πως η Κρήτη καλείται να συνεισφέρει υποδεχόμενη κρούσματα κορονοϊού που πρέπει να παραμείνουν διασωληνωμένα σε Μονάδες από όπου υπάρχει πρόβλημα. Αν και επίσημα μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχε ανακοινωθεί η διαδικασία αυτή, ήταν ξεκάθαρο πως είχε ξεκινήσει η προετοιμασία για τις διακομιδές.

Το ερώτημα που παρέμενε αναπάντητο ήταν πού θα οδηγηθούν τα κρούσματα που θα έλθουν στο νησί. Αν δηλαδή θα διαμορφωνόταν ένα νέο πλαίσιο με παραπάνω κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό. Στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε να προχωρήσει η μετατροπή κλινών από κανονική ΜΕΘ για όλους τους ασθενείς, σε ΜΕΘ Κορονοϊού. Το σενάριο αυτό δεν έχει επαληθευτεί, αλλά θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πως θα συμβεί αν θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό εάν θα συμμετέχουν όλες οι ΜΕΘ του νησιού στην κατανομή των κρουσμάτων που πρόκειται να έλθουν στην Κρήτη, αν θα υπάρξει όριο ασφαλείας και αν υπάρχει αξιολόγηση των δεδομένων με βάση υγειονομικά, γεωγραφικά ή άλλα κριτήρια για τον τρόπο που θα γίνει η διασπορά των κρουσμάτων στα κρεβάτια των ΜΕΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook