Η Κρήτη πρώτη για τους Γερμανούς επισκέπτες! Το κενό της Thomas Cook αναπληρώνει η TUI

η-κρήτη-πρώτη-για-τους-γερμανούς-επισκ-942632

Το κενό της Thomas Cook επιχειρεί να αναπληρώσει η TUI με νέες συνεργασίες και αύξηση της προσφοράς για ελληνικούς προορισμούς κατά 10% για τη θερινή σεζόν του 2020.

«Με 3 εκατ. επισκέπτες, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για τον όμιλο», ανέφερε ο κ. Stefan Baumert, επικεφαλής του κλάδου Τουρισμού της TUI Γερμανίας από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος της εταιρείας για τη θερινή σεζόν του 2020.

Ειδικά για τη Γερμανία, που αποτελεί ούτως ή άλλως τη μία από τις δύο σημαντικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, όπως αναφέρθηκε είναι ο δεύτερος προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες μετά την Ισπανία, ενώ όσον αφορά ειδικά τα ελληνικά νησιά πρώτη έρχεται η Κρήτη και δεύτερη η Κως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επιτελείς της TUI Γερμανίας το 2019, για τη θερινή σεζόν του 2019, οι κρατήσεις είναι περίπου 3% υψηλότερες από το ρεκόρ του καλοκαιριού του 2018, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και την κατάρρευση της Thomas Cook η ζήτηση αυξήθηκε και πάλι αισθητά. Για τη σεζόν του 2020 και παρά το γεγονός των διαφαινόμενων πιέσεων ως προς το οικονομικό κλίμα συνολικά στην Ευρώπη αλλά και τη Γερμανία, όπως επεσήμαναν οι επιτελείς του Οργανισμού «δεν βλέπουμε πτώση στις ταξιδιωτικές δαπάνες. Επιπλέον ειδικά για την TUI, η επόμενη σεζόν φαίνεται ότι θα είναι επίσης καλή γιατί ουσιαστικά κερδίζουμε μερίδια από την κατάρρευση της Thomas Cook», όπως ανέφερε ο κ. Baumert.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κ. Παρασκευή Στρούμπου, γενική διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στη Γερμανία, η οποία έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση και ανέφερε ότι «συνολικά υπήρξε μία ελαφριά πτώση φέτος στην ελληνική αγορά για τις αφίξεις από τη Γερμανία, ωστόσο η TUI πέτυχε αύξηση και αυτό μας χαροποιεί πολύ» .

«Έχουμε μακροπρόθεσμο πλάνο στην Ελλάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε τα επόμενα χρόνια σε όλες τις κατηγορίες των πελατών», ανέφεραν οι επιτελείς του ομίλου, προσθέτοντας ότι για το ερχόμενο καλοκαίρι, η TUI έχει αυξήσει τις χωρητικότητες των ξενοδοχείων της κατά περίπου 10%. «Ειδικά για τη Ρόδο, για παράδειγμα, θα θέλαμε να ανοίξουμε ένα καλό ξενοδοχείο τριών αστέρων υπό την ομπρέλα του οικονομικού μας πακέτου TUI Suneo». Συνολικά, το επίκεντρο της προσφοράς εστιάζεται στα νησιά της Κρήτης, ως προς τους ελληνικούς προορισμούς, ο όμιλος εστιάζει στις αγορές της Ρόδου, της Κω, της Κέρκυρας και στη Δυτική Πελοπόννησο. Επιπλέον, η TUI έχει και τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο, τη Θάσο, τη Σκιάθο, τη Σάμο, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Κάρπαθο και τη Λέσβο στο πρόγραμμά της.

Ο γνωστός ταξιδιωτικός κολοσσός διευρύνει διαρκώς την προσφορά σε δικά του εμπορικά σήματα και είδη ξενοδοχείων στην Ελλάδα, όπου διαθέτει συνολικά περισσότερα από 49 ξενοδοχεία TUI. Μόνο το καλοκαίρι του 2019 προστέθηκαν έξι νέα ξενοδοχεία με τα δικά της εμπορικά σήματα. Με τον κοινοπρακτικό της εταίρο Atlantica Hotels του ομίλου Νικολαϊδη, η TUI εξακολουθεί να αναπτύσσεται στο κομμάτι των ξενοδοχείων. «Δίνουμε βάρος κυρίως στις καλές συνεργασίες ξενοδοχείων και έχουμε κάνει πολλά μαζί με Έλληνες ξενοδόχους για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ελκυστικότητα της χώρας ως προορισμού. Οι επενδύσεις έχουν αποδώσει, καθώς η ποιότητα των ξενοδοχείων και το επίπεδο υπηρεσιών στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλό όσο σήμερα», ανέφερε ο κύριος Baumert.

Στο πλαίσιο ακριβώς της στενής συνεργασίας τους, για τη σεζόν του 2020, ο όμιλος της Atlantica «προσθέτει ακόμη τρείς μονάδες σε Κώ, Ρόδο και Κρήτη στη συνεργασία μας με την TUI», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης. «Είναι κρίσιμο για την επόμενη χρονιά να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες αεροπορικές θέσεις και ήδη βρισκόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Το θετικό είναι ότι η τιμή για το ελληνικό προϊόν παραμένει ανταγωνιστικό». Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τον κ. Baumert οι τιμές για τα «πακέτα» στην Ελλάδα παραμένουν σε σταθερά επίπεδα.

Στο ερώτημα ποιο ήταν το «μάθημα» από την κατάρρευση της Thomas Cook για τον κορυφαίο ταξιδιωτικό οργανισμό, οι επιτελείς της ανέφερε ότι «αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι έχουμε μετεξελιχθεί από την ‘’παραδοσιακή’’ δραστηριότητα του tour operator σε έναν όμιλο με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, δίνοντας έμφαση και σε άλλες βασικές δραστηριότητες όπως αυτές τις κρουαζιέρας, τις εμπειρίες κ.τ.λ.. Θεωρήσαμε ότι κινηθήκαμε σωστά με το να μην έχουμε τόσο εξάρτηση από την παραδοσιακή δραστηριότητα του tour operator.  Εχουμε ακόμη να κάνουμε αλλαγές στο μοντέλο μας, στο κομμάτι της ψηφιοποίησης, να γίνουμε περισσότερο digital. Είμαστε προς την σωστή κατεύθυνση αλλά θα πρέπει να βιαστούμε».

Με 144 πτήσεις την εβδομάδα, η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και για την TUI fly.

Οι αερογραμμές εξυπηρετούν πέντε συνολικά αεροδρόμια στην Ελλάδα, από πολλά γερμανικά αεροδρόμια αναχώρησης. Έτσι η TUI fly είναι μια από τις κορυφαίες γερμανικές αεροπορικές εταιρείες charter για την Ελλάδα. Οι περισσότερες πτήσεις εκτελούνται προς το Ηράκλειο (53), και ακολουθεί η Ρόδο (35) και η Κως (35). Για το καλοκαίρι του 2020 το πρόγραμμα πτήσεων θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου, δηλαδή τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το 2019.

Στο κομμάτι της κρουαζιέρας, για τον όμιλο η χώρα μας αποτελεί επίσης σημαντικό προορισμό για τα 17 κρουαζιερόπλοια. Και οι τρεις εταιρείες κρουαζιέρας του τουριστικού ομίλου (TUI Cruises, Hapag-Lloyd Cruises και Marella Cruises) δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η TUI δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και με το κοινωφελές ίδρυμά της, Stiftung TUI Care Foundation.

Στην Κρήτη, το ίδρυμα TUI Care Foundation εδώ και δύο χρόνια υποστηρίζει τους αμπελοκαλλιεργητές και ελαιοκαλλιεργητές στο πλαίσιο του έργου «TUI cares for Crete». Ήδη έχουν λάβει βοήθεια για τη μετατροπή σε βιολογική καλλιέργεια 200 επιχειρήσεις κι έχουν συνδεθεί με ξενοδοχεία και εστιατόρια για την καλύτερη είσοδο των προϊόντων τους στην αγορά.

Νέα είναι η συνεργασία του TUI Care Foundation με την DUAL Hellas στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος TUI Academy. Το Ίδρυμα υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για 20 σπουδαστές που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης σύμφωνα με το πρότυπο της διττής επαγγελματικής κατάρτισης στηΓερμανία.

Με την TUI Destination Experiences, ο όμιλος διαθέτει δική του υποδομή εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα με 1.700 υπαλλήλους σε 18

υποκαταστήματα σε ελληνικές περιοχές και νησιά που αναπτύσσουν και προσφέρουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες.

Πηγή:newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook